Nedre Eiker bør bygge sitt sykehjem snarest mulig

Stiftelsesmøte For Nedre Eiker 7. juni 2018. Tor Horgen Ellingsen.

Stiftelsesmøte For Nedre Eiker 7. juni 2018. Tor Horgen Ellingsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerNedre Eiker har planlagt bygging av nytt sykehjem i flere år og skal allerede ha sikret seg tomt for bygget i Krokstadelva.
Da årsresultatet for 2016 forelå med solid overskudd, burde kommunens ledelse allerede forstått at alt kunne ligge til rette for å starte prosjekteringen av det nye sykehjemmet.
De nye beregningsmodellene for statlige overføringer fra 2015 hadde allerede vist seg å ha gitt kommunen et langt bedre inntektsgrunnlag enn tidligere. Dette bekrefter også årsresultatet fra 2017, som viser ytterligere framgang.

Nedre Eiker burde allerede ved utløpet av 2016 forstått at de hadde full mulighet til å starte prosessen med sykehjem og byggingen kunne muligens allerede vært i gang. I stedet ser det ut til at man velger å vente på hva stor-Drammen vil bestemme seg for. I tillegg velger ledelsen i Nedre Eiker å tviholde på Robek-plassen til tross for at de kunne forlatt lista i begynnelsen av 2017.

Husbanken yter 55 % tilskudd for bygging av nye sykehjemsplasser i kommunene, hvilket betyr at kommunens kostnad av et bygg til 500 millioner, reelt vil koste Nedre Eiker 225 millioner.

Hvorfor benytter ikke Nedre Eiker seg av denne muligheten til å sikre nye sykehjemsplasser innen sine nåværende grenser til fordel for både beboerne og besøkende familie og venner?

Skal vi heller vente på sammenslåing med Drammen og Svelvik, som samlet har det flerdobbelte behovet for sykehjemsplasser?

Uavhengig av om den vanvittige sammenslåingen kan stoppes eller ikke, bør Nedre Eikers politikere prioritere egne innbyggeres ønsker og behov inntil vi må tilpasse oss stor-Drammens prioriteringer.

Artikkeltags