Hans ferske kjæreste, Bahareh Letnes (28), er ikke så scenevant og vant til medias søkelys på denne måten. Hun har deltatt i missekonkurranse i sitt gamle hjemland Iran, og hun forsøkte for tre år siden å få jobb i Sandbergs team i departementet. Livserfaringen og ballasten for å håndtere det de har vært igjennom de siste ukene er svært forskjellig. Likevel bør ingen være overrasket over at «Sirkus Sandberg» har fått massiv omtale i media de siste ukene. Det er en del av medias samfunnsoppdrag, uten at vi skal slå fast at absolutt alle «slag» har vært over beltestedet.

Sandbergs utfordringer på hans tidligere hjemmebane ble også bragt opp til overflaten. En krevende og konfliktfylt skilsmisse ble allemannseie. Nesten halvparten av oss har opplevd, eller kommer til å oppleve det. Dessverre. Det er ofte barn involvert, og alltid familie og venner. Når konfliktene blir harde brytes familie- og vennskapsbånd, kanskje for alltid. I realiteten er det aldri noen som vinner i slike konflikter, særlig ikke på det menneskelige planet. Vi forsøker på ingen måte å bagatellisere de feil eks-statsråden i sin rolle som folkevalgt har begått, men vi bør kanskje tenke oss om litt. Det er alltid mennesker omkring som også blir berørt, om de vil det eller ei. I motsetninger til de fleste ektefeller som velger å gå sin vei skal Per og Bahare skrive bok på rekordtid. Det blir spennende å se hvor mange som får den under juletreet i år.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå forteller at det i fjor ble inngått 22.100 nye ekteskap, en nedgang på drøyt 400 fra året før. 9.848 par tok ut skilsmisse, en økning på litt over 500. Det mest positive i SSB-tallene er at færre tok ut separasjon i 2017 enn i 2016. 10.594 par ble separert og det er 248 færre enn året før.

Kjærlighetens veier er som kjent uransakelige. Gamle skikker brytes og nye normer skapes. Jeg skal ikke meg opp i Sandbergs nye kjærlighet, men jeg håper at min datter (25) ikke finner seg en som meg (54) – selv om det selvfølgelig er hennes valg. Samliv og kjærlighet er uansett ikke bare bare.

STIG ODENRUD

Jeg håper at min datter ikke finner seg en som meg.

Les også:

43 babyer på to måneder 

Her er den nye rektoren

Morten kjøpte «årskort» til fire millioner - sjekk utsikten