- Jeg synes det er kriminelt å legge ned Hassel fengsel

Jan Terje Lofthaug

Jan Terje Lofthaug Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke målbart i kroner og ører hva Hassel betyr for den enkelte norske borger, men fengselet er med på å sosialisere og tilrettelegge for mange flere enn kun den enkelte innsatte; nemlig de pårørende.

DEL

MeningerDe ansatte evner å se mennesket bak fangedrakta og henter frem det beste i oss. Denne egenskapen er unik for Hassels betjenter og smitteeffekten er merkbar blant de innsatte. Jeg har sittet i de aller fleste høysikkerhetsfengslene i Norge, og uttaler meg med 30 års erfaring.

Skoleveien går rett gjennom fengselet, og da elevene kom innom sendte jeg med tomater til far og en agurk til mor. De innsatte blir naboen til noen når de en gang slipper ut, og Hassel bidrar til at overgangen til friheten blir enklere, og mer smidig. Å bli løslatt fra et høysikkerhetsfengsel er som å hoppe av toget i fart.

Det kan jo aldri gå bra. Så hvor mange penger tror man at man sparer??

Jeg tror også at det er positivt at mennesker som aldri selv har sittet inne, får møte innsatte på denne måten. Det er med på å avmystifisere. Det i seg selv er nok besparende på sikt. Det er tross alt vekslepenger dette er snakk om - og mangelen på medmenneskelig forståelse.

Les også:

Jan Terje (50) har vært inn og ut av fengsel i 30 år: – Hassel fengsel er verdifullt for samfunnet 

Artikkeltags