Gå til sidens hovedinnhold

Å gå i dialog med noen som kaller oss svikere er fullstendig uaktuelt og meningsløst

Artikkelen er over 2 år gammel

Svar til Odd Røren – medlemsmøter og høring 

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi leser med undring Odd Rørens innlegg hvor han er skeptisk til at Arbeiderpartiet, i samarbeid med flere partier i kommunestyret, nå går inn for en offentlig høring om kommunesammenslåingen. I flere innlegg har representanter fra For Nedre Eiker beskyldt Arbeiderpartiet for å prøve å hindre en høring. Når vi nå sier at vi vil støtte en høring, er det galt det også. 

Røren er opptatt av vedtekter, og har ved flere anledninger hevdet at det har forekommet vedtektsbrudd. Ettersom dette er tilbakevist gjentatte ganger av Arbeiderpartiet sentralt, er det synd han fortsetter å påstå dette. Det er også pussig at han velger å være medlem i et parti han åpenbart forakter så mye og dessuten aktivt motarbeider. Hva sier vedtektene om det, tro? Eller å referere fra interne møter i pressen? Det virker som om Røren plukker fritt fra hvilke vedtekter han synes er viktige og ikke.

Les også

Klare krav til hvordan en åpen høring skal være

 

Røren vet også inderlig godt at alle vedtak som er fattet i kommunereformsaken har vært flertallsvedtak i medlemsmøter. Å si noe annet er rett og slett løgn. Vi har referatene, og kan når som helst dokumentere det.

Vi registrerer at Røren viser til medlem Clas Brede Bråthens videosnutt der han oppfordrer til dialog. Som medlem av Arbeiderpartiet har Bråthen full tilgang til våre tillitsvalgte og medlemmer i møter i kommuneparti, kommunestyregruppe og lag. Den muligheten bruker han ikke. Så om det er Arbeiderpartiet han ønsker å nå med sin oppfordring, er det en underlig kanal han bruker når han velger å publisere den på For Nedre Eikers Facebook-side, en side de færreste av oss tillitsvalgte følger – av åpenbare grunner. 

Å gå i dialog med en forening hvor den ene lederen konsekvent kaller oss svikere, og den andre seinest lørdag kaller ordføreren og vår partifelle «karriereklatrer» er for oss fullstendig uaktuelt og også meningsløst. Vi kan ikke se hva hensikten med et møte er. Vi har sagt vi vil støtte en høring. Det må da være godt nok.

Les også

Vedtaket om Nye Drammen er riktig for Nedre Eiker

 

Når det gjelder rammene rundt en høring, kan vi ikke se hvordan vårt forslag på noen måte kommer i konflikt med deres krav. Men Bråthen har åpenbart god dialog med foreningen, og da ser vi fram til at han kan videreformidle eventuelle innspill. Som medlem i kommunestyret har han – i likhet med en av lederne av For Nedre Eiker, Gunnar Nicolai Halvorsen, også alle muligheter til å videreformidle disse der også.

Når det gjelder krav til en høring, er det ikke opp til For Nedre Eiker å bestemme betingelsene. En offentlig høring skal skje innenfor bestemte rammer. Vi har allerede sagt at vårt forslag vil forutsette at det foregår på kveldstid, og i et lokale stort nok til at alle som ønsker det kan komme. Vi kan heller ikke se at det vil bli stor debatt rundt de andre «kravene» foreningen stiller.

Vi må si at vi, og flere med oss, undrer oss over reaksjonen fra For Nedre Eiker når vi nå sier vi vil støtte en høring. Det blir mer og mer åpenbart at deres krav om høring er en bløff. Vi tror at det ikke er en høring dere ønsker. Deres agenda er antakelig å ha et påskudd til å stå og samle underskrifter og fortsette å lyve for folk om at sammenslåingen kan unngås. Det er på tide å være ærlige med innbyggerne. Sammenslåingen er vedtatt, og vil bli gjennomført.

Les også

Kun én av fire i helsevesenet vaksinerer seg – selv om kommunen betaler

 

Vi ser fram til en høring, hvor innbyggerne skal få de svarene de ønsker. Vi er redd det blir en dårlig dag for For Nedre Eiker. Vi tror nemlig at det omsider vil bli klart for alle en gang for alle at den «sannheten» dere snakker om ikke finnes. Alt er kjent fra før. Hvis ikke ville det kommet fram i lyset for lengst.

Kommentarer til denne saken