Årets påskekrim?

KREATIVT FORSLAG: Anders Stenshorne.

KREATIVT FORSLAG: Anders Stenshorne.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerRedaktøren i Eikerbladet, Stig Odenrud, har tydeligvis gått glipp av en viktig ting når det gjelder nordmenns påskevaner! Han skriver på lederplass 15. mars at påskeferien ryker, og at innbyggerne i Hokksund må ofre både Kvikk-lunsjen, appelsinen og pudderføret, for å lese og skrive merknader til forslaget til byplanen for Hokksund.

LES OGSÅ: Bekymret for kommunens parkeringsplasser

Han har glemt noe av det viktigste for mange, enten de er på hytta eller hjemme: PÅSKEKRIMMEN!

Forslag til byplan for Hokksund kan være et alternativ til den tradisjonelle påskekrimmen for dem som er opptatt av framtiden for byen vår. Den kan leses både på hytta eller hjemme i sofaen, og er familievennlig lesing siden Hokksund skal være en by for alle – trygg og god – som folk var oppfatt av da rådmannen spurte deltagerne på folkemøtet sist onsdag.

Nå har nok de aller fleste innbyggerne i Hokksund via brev eller annonse i Eikerbladet, fått med seg at planen ble sendt ut til offentlig ettersyn få dager etter vedtaket den 6. februar i år, slik at de lovpålagte seks ukene passeres før påske.
Kommunen kunne satt fristen til 22. mars, men valgte altså å utvide fristen til uka etter påske. Påstanden om at taktikken er å dynge ned både politikere og innbyggere med dokumenter, og sette en altfor kort frist for å unngå for mye oppmerksomhet, er en drøy og konspiratorisk påstand fra redaktøren!

Kommunen ønsker å bidra til at alle vesentlige forhold i planforslaget belyses både gjennom byvandring, folkemøter og dialoger med både utbyggere og innbyggere. Vi svarer på henvendelser, og vi stiller på møter når noen ber oss om det. Målet er at flest mulig kommer med innspill og ideer, enten man er for eller imot det som står i forslaget.

LES OGSÅ: Ola (32) – fra eiendomskonge til festivalhøvding

Politikerne har fulgt planprosessen tett, og komiteen som behandlet forslaget har blitt jevnlig orientert og drøfte deler av innholdet. Mange av de 626 sidene har politikerne derfor allerede vært igjennom i forbindelse med forberedelse til dette planforslaget, eller i forbindelse med behandling av andre saker knyttet til byen vår. Flere av sidene er kart, illustrasjoner, bilder og tegninger som skal understøtte det skriftlige materialet.

En frist må settes, og noen vil nok alltid synes den er for kort! Jeg veit ikke hvordan Stig Odenrud planlegger sine dager? Det kan jo hende han som mange studenter, skoleelever – og kommunale saksbehandlere, leverer besvarelsene sine fem på tolv, uansett hvor lang fristen har vært.

God påske Odenrud, med eller uten byplanen vår. Kanskje du fikk nok inspirasjon til å skrive en ny leder – som ligger klar til første nummer etter påske?

Artikkeltags