Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Slik bruker du forbrukslån til refinansiering av gjeld

Økonomiekspert Eivind Dahl Ringard i Nettavisen Lånehjelpen gir deg den informasjonen du trenger å vite om Forbrukslån til refinansiering av gjeld.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Gode grunner for å refinansiere

Dersom du har lån har du kanskje lagt merke til at lånet ditt som regel har et administrasjonsgebyr, termingebyr eller lignende. Når banken har en låneavtale med deg krever det en del administrasjonsarbeid. Det koster penger for banken å ansette folk som administrerer og holder greie på lånet ditt.

Hver måned skal ting sjekkes og oppdateres. Det er noenlunde den samme jobben som må gjøres enten vi snakker om et lite lån eller et større lån, så disse gebyrene er oftest satt som faste utgifter hver måned.

Med mange smålån ender man opp med å betale gebyrer for hvert enkelt av lånene. Dette ser kanskje ikke så mye ut hver for seg, men når man legger det sammen ser man at beløpene begynner å bli betydelige i forhold til den totale størrelsen på lånene.

Økonomiekspert Eivind Dahl Ringard i Nettavisen Lånehjelpen.

Forbrukslån til refinansiering av gjeld

Det er ofte derfor at mange velger å refinansiere smålånene sine slik at de blir samlet i ett større lån. Dette kan i de fleste tilfeller redusere administrasjonsgebyrene betydelig ettersom du bare betaler administrasjonen for ett eneste lån. Et større lån er også en mer interessant investering for bankene, så dersom du samler lånene dine, vil du ofte kunne få en lavere rente på lånet ditt.

Dersom du har kredittkortgjeld, er det også en god grunn til å refinansiere. Kredittkortgjeld er blant den dyreste typen gjeld du kan ha, så dersom du har mye av dette, vil det fort lønne seg å bli kvitt denne ved å konvertere den til et samlet lån med lavere renter.

Reduserte kostnader på lånet ditt er hovedgrunnen for refinansiering, men en tilleggsfordel med refinansiering er at du også forenkler og gjør økonomien din mer oversiktlig og håndterbar. Dette kan redusere stress og dermed øke livskvaliteten din.

Konklusjonen vår er at det lønner seg å ta et forbrukslån til refinansiering av gjeld.

Alternativer for refinansiering

Teknisk sett er det ikke så vanskelig å forstå hvordan refinansiering virker. I bunn og grunn handler det rett og slett om å finne et større lån med lavere rente som du bruker til å betale ned ett eller flere lån med høyere rente og gebyrer.

Det finnes en rekke alternativer når man skal refinansiere. Man kan bruke et boliglån eller billån som basis, og legge til gjelden som en del av dette lånet, man kan også få seg et spesifikt refinansierings lån som utelukkende brukes for refinansiering av formelle lån. Du kan også bruke et vanlig forbrukslån.

Til tross for renter som ligger noe høyere enn mange andre lån i markedet er forbrukslån en av favorittene. Dette har mye å gjøre med hvor fleksible disse lånene er. Forbrukslån kan brukes til hva man skulle ønske, og de er ofte billigere enn kredittkortgjeld.

Forbrukslån er derfor ofte brukt som en løsning for enkel og grei refinansiering av dyr kredittkortgjeld i stedet for spesifikke refinansierings lån som kan være en litt mer omfattende prosess.

Ordinære forbrukslån

Vanlige forbrukslån kan du i mange tilfeller få innvilget og utbetalt på få dager, som kan være greit dersom man for eksempel plutselig befinner seg i en knipe med flere dyre lån som alle må betales på en gang. Dersom du misligholder bare ett av de små lånene dine kan du ende opp med å få betalingsanmerkning, som kan bli et stort problem fremover for fremtidige lån. Det er bedre å låne tidlig enn å risikere betalingsanmerkning og risikere å miste tilgang til lån dersom det skulle trenges.

Av og til, når man kommer i en knipe hender det at man spør etter hjelp fra de rundt seg, for eksempel familie og venner. Av og til kan tilbakebetalingen ta litt lenger tid enn man trodde. Da kan det være en god ide å få refinansiert dette lånet slik at det ikke ender opp med å bli en sosial belastning. Et problem med refinansierings lån er at de fokuserer på formelle lån som du har i den formelle finanssektoren, og derfor ikke nødvendigvis kan bli brukt til å refinansiere et personlig lån.

Et forbrukslån kan derimot bli brukt til dette ettersom det ikke har begrensninger for hva det kan brukes til. Dette kan være en god løsning i noen tilfeller. Personlige forhold og vennskap er jo hva livet egentlig handler om, og penger bør ikke få lov til å komme i veien og ødelegge det som virkelig teller i livet.

Slik kommer du i gang

Når du ønsker å søke om et forbrukslån som du kan bruke til å refinansiere gjelden din, begynner du med å sende inn søknad til långiveren. Dersom du sender inn søknad til flere långivere, kan du sammenligne den effektive renten til de forskjellige alternativene. Dersom du tar deg tid til å sjekke mange alternativer, vil du finne ut at det er relativt store variasjoner i effektiv rente. Dette er en viktig ting å finne ut av, refinansiering av lån handler jo i bunn og grunn om å senke rentekostnadene dine. Det er lett å søke, du kan faktisk ofte gjøre det med din Bank ID, og søknadene er i stor grad vurdert automatisk slik at du i de fleste tilfeller kan få svar veldig raskt.

Lånehjelpen, som er en tjeneste fra Nettavisen, har til og med gjort litt av jobben for deg her. På sidene sine har Lånehjelpen sammenlignet noen av de mest populære tilbudene i markedet for forbrukslån slik at du kan få en grei oversikt over noen av de mest brukte lånene alt på ett sted. Søknadsprosessene er også noe forenklet, som gjør det mindre strevsomt å søke om lån samtidig fra forskjellige utlånere og sikre seg lavest mulig rente for refinansieringen.

Dersom du får tilbud om lån, kan det være fristende å komme i gang med refinansieringen. Det er lurt å holde hodet kaldt og vente til du får svar fra litt flere steder før du går i gang med refinansieringen. Slik kan du forsikre deg om at du fortsetter med det lånet som er gunstigst for din situasjon. Husk at du i de fleste tilfeller har flere uker på deg før du trenger å godta eller takke nei til lånet.

Når lånet går i orden

Selve refinansieringen fungerer litt forskjellig dersom du bruker et spesifikt refinansieringslån i forhold til er forbrukslån. Dersom du bruker et refinansieringslån, kan du forvente deg at banken kontakter deg for mer utfyllende informasjon. I tillegg blir det banken som faktisk betaler ned de andre lånene på dine vegne, noe de selvfølgelig tar seg betalt for. Dette er fordi banken tar en del risiko og derfor ønsker å passe på at pengene faktisk blir brukt på den planlagte refinansieringen.

Når du bruker et forbrukslån er prosessen noe lettere. Da vil du selv være den som er ansvarlig for at du faktisk bruker lånet til å refinansiere de andre lånene dine med det nye og billigere forbrukslånet uten at banken trenger å legge seg opp i det.

Som oppsummering så kan det ofte være logisk å refinansiere kredittkortgjeld, personlige lån og andre typer smålån ved hjelp av forbrukslån. Forbrukslån er ofte foretrukket for mindre beløp ettersom de er mindre kompliserte enn andre typer refinansiering. Et forbrukslån er lett å bruke for refinansiering. Det virker på samme måten som om du betaler av gjelden fra din egen konto, men ikke glem at det er et lån du jobber med slik at du ikke blir fristet til å bruke det på andre ting enn den planlagte refinansieringen. 

Eff. Rente 16,24%, 65.000,- O/5 år, etabl. Geb. 900,- Totalt: 93.068,-

Del artikkelen på Facebook