Annonsørinnhold fra REMA 1000 Hokksund

Hva er dette?

REMA 1000 Hokksund: - Mette er helt unik for butikken vår

Hos REMA 1000 i Hokksund er en egen kasse døpt «Mette» etter den lille, store butikkansatte som elsker jobben sin. Å få ny sjef ble en liten utfordring, men med en lykkelig slutt.

Annonsørinnhold fra

- Jeg var skeptisk. Det innrømmer jeg. Jeg har jo vært her fra dag én, og dette er jo på en måte min butikk, sier butikkansatte Mette Sollie Korsbøen ved REMA 1000 Hokksund. Det er likevel et glimt i øyet og det tar ikke lang tid før latteren slipper ut av den sprudlende 62-åringen med de lyse krøllene og det gnistrende grønne blikket. Den lille damen rager ikke så høyt, men smiler og ler mer enn de fleste. 

- Ja, jeg måtte trø varsomt i begynnelsen, samtykker Bjørn Vegard Augdahl mellom latterkulene. Kjøpmann og sjefen blunker til Mette. Så spruter begge ut i latter -  igjen. 


Mette Sollie Korsbøen og kjøpmann Bjørn Vegard Augdahl har jobbet tett sammen i seks år. De har en hektisk hverdag og et nært samarbeid, som får frem mye smil og latter. 

Mette Sollie Korsbøen og kjøpmann Bjørn Vegard Augdahl har jobbet tett sammen i seks år. De har en hektisk hverdag og et nært samarbeid, som får frem mye smil og latter. 

Suksess med Mette på laget

Den blide duoen er på plass hver morgen hos REMA 1000 i Hokksund. Før de aller fleste har gnidd søvnen ut av øynene, låser de seg inn kl. 06 for å gjøre butikken klar til dørene åpnes for kundene. De trenger knapt å snakke sammen for å vite dagens arbeidsoppgaver. Men en kaffekopp ved «Mette»-kassen og en prat, tar de seg alltid tid til på morgenkvisten. 

Hun er ikke stor av vekst, men hun er en stor dame likevel for meg som kollega

Mette kom inn i bildet da butikken ble startet opp i 2011. Bjørn Vegard tok over som kjøpmann i januar 2013. Ny sjef er ikke alltid lett, men i dag er de to gode venner og et sammenspleiset lag. 

- Jeg skjønte for å ha suksess her, måtte jeg få Mette på laget mitt. Heldigvis gikk det veldig bra, sier Bjørn Vegard. 

- Ja, jeg måtte teste Bjørn Vegard litt i begynnelsen. Men han besto med glans, innrømmer Mette med et lurt smil.

Mette ble først skeptisk da ny kjøpmann skulle inn ved REMA 1000 i Hokksund. Bjørn Vegard skjønte at Mette var en nøkkelspiller for suksess. I dag er de gode venner og kolleger. 

Nå har de kjent hverandre i seks år og vennskapet har blomstret i takt med butikken. REMA 1000 i Hokksund er det siste tilskuddet av dagligvarebutikker i området. Selv med tøff konkurranse i nærmiljøet har butikken klart å bygge opp en solid kundekrets.

- Mye av det er takket være Mette. Hun er genuint interessert i mennesker. Det er en egenskap av de sjeldne, som gjør at hun er helt unik for denne butikken. Hun er det sosiale limet her, understreker Bjørn Vegard. 

- Man må bjuda på. Da får man mye igjen, sier Mette varmt. 

Kjøpmann Bjørn Vegard har mange godord om Mette. Han mener det er viktig å ha et godt arbeidsmiljø og å ta vare på de ansatte. Da blir det også en god handleopplevelse for kundene.

- Jeg tar meg alltid tid til kundene

Mette har jobbet i dagligvarebransjen i over 12 år. Kontorjobb ble for stillesittende. Det var kontakt med mennesker hun ønsket da hun bestemte seg for å bytte beite. 

- Har du passert 50, så er det liksom over i arbeidsmarkedet. Det er ikke bare å bytte jobb, men jeg ville gjøre et forsøk, forteller Mette, som bor på Solbergmoen. Og for henne var jobben i dagligvare helt perfekt. Her møter hun både nye og kjente fjes i det hun slår inn varer på kasse 2 - eller «Mette»-kassen. 

- Ja, vi har kasse én, «Mette»-kassen og kasse tre. Dette er min plass. Å stå i en annen kasse blir helt feil, sier hun og humrer. 

I «Mette»-kassen svinger 350-400 kunder innom hver eneste dag opphavskvinnen er på plass. Hun innrømmer at hun nok er mer på jobb enn hjemme. Da blir du kjent med lokalbefolkningen. 

- Ja, jeg kjenner mange. Det er viktig for meg å spørre folk om de har det bra og slik blir jeg kjent med dem som kommer innom. Jeg opplever at folk er åpne. Hos meg får de lettet hjertet sitt - om det trengs. Jeg tar meg alltid tid til kundene, sier Mette. 

For Mette spiller det ingen rolle hvem du er og hvor du kommer fra. Det viktigste for henne er å gi en god handleopplevelse til alle som kommer inn døren. 

- Mange sier til meg at de merker den gode atmosfæren her. De opplever at vi som jobber her har det fint, og det smitter over på handleopplevelsen. Vi må jo alltid huske på at det er kundene vi lever av. Da må vi yte det lille ekstra, understreker hun. 


I «Mette»-kassen byr Mette på et smil og en prat når det trengs.

I «Mette»-kassen byr Mette på et smil og en prat når det trengs.

I sin fars REMA 1000-fotspor

Mette er en del av et solid team hos REMA 1000 Hokksund. Engasjerte ansatte sørger for å holde butikken med varer, betjene hver kunde med et smil og by på en butikk folk ønsker å komme tilbake til. 

Bjørn Vegard hadde aldri vært kjøpmann før da han tok over den 600 kvm store butikken sentralt i Hokksund. Men REMA 1000- logoen har vært en del av han store deler av livet. Allerede som 12-åring fikk han sin første jobb i butikk. 

- Faren min var en av de første kjøpmennene for REMA 1000 på 90-tallet. Han drev butikk på Nadderud og i Asker sentrum. Jeg jobbet for han i 20 år før jeg prøvde meg på noe annet. Men jeg savnet miljøet i REMA 1000, så da søkte jeg meg tilbake, sier Bjørn Vegard. 

Bjørn Vegard Augdahl har båret REMA 1000-logoen på brystet stort sett hele livet og har gått i sin fars fotspor og blitt kjøpmann.

For kjøpmann Bjørn Vegard innebærer det 12 timersdager og en lenger kjøretur fra Hyggen for å gjøre jobben han er satt til. Det er både tøft og givende. 

- Jeg har to små jenter og heldigvis en veldig tålmodig samboer. Jeg trives godt i den blå REMA 1000-uniformen og å jobbe i denne butikken. Jeg trenger de utfordringene jeg får her, understreker han. 

Trivsel på jobb er viktig

Det å ta over en butikk som allerede hadde etablerte rutiner, var likevel ingen lett oppgave. Det gjaldt å trå varsomt, bruke tid til å bli kjent med hver enkelt og forme butikken som et lag

- Jeg ønsker å være en rettferdig leder og er veldig opptatt av arbeidsmiljøet. Her skal folk trives på jobb. Jeg måtte nok bevise hva jeg sto for overfor Mette, og jeg fikk henne på laget, sier han med et smil.

- Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at han her er god. Jeg er rett og slett bare så glad i han, sier Mette og tar et godt tak i sjefen sin. Og lovordene triller raskt tilbake. 

- Hun er ikke stor av vekst, men hun er en stor dame likevel for meg som kollega, sier Bjørn Vegard. Den seriøse tonen glir likevel fort vekk. I det blikkene møtes, så blir smilene nok en gang til hjertelig latter som runger mellom reolene hos REMA 1000 i Hokksund. 

REMA 1000 Hokksund

Vestre Brugate 2, 3300 HOKKSUND 

Åpningstider:

Mandag 07:00 til 23:00

Tirsdag 07:00 til 23:00

Onsdag 07:00 til 23:00

Torsdag 07:00 til 23:00

Fredag 07:00 til 23:00

Lørdag 08:00 til 21:00

Søndag stengt

Besøk din REMA 1000-butikk

Del artikkelen på Facebook