Gå til sidens hovedinnhold

– Vi må ikke la oss lure av de høye smittetallene vi har hatt de siste ukene

I løpet av det siste døgnet har 21 personer i Drammen fått påvist koronasmitte. Smitteveien for 16 av de smittede er kjent, men smitteveien for de siste fem er foreløpig ukjent.

– Smittetallet som rapporteres i dag, er det nest laveste som er registrert i løpet av ett døgn, siden smitten steg kraftig for nøyaktig fire uker siden. I løpet av noen dager ser vi om smittetrykket reelt sett er på vei nedover, eller om det stiger igjen som følge av påskeferien, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Smittetallene er fortsatt altfor høye, selv om dagens smittetall er de laveste på fire uker, skriver kommunen.

– Vi må ikke la oss lure av de høye smittetallene vi har hatt de siste ukene, til å tro at vi har lave smittetall nå. 21 tilfeller i løpet av ett døgn er fortsatt for høyt, og et slikt gjennomsnitt innebærer nærmere 300 smittetilfeller i løpet av en 14-dagersperiode. Det er ingen tvil om at vi fortsatt har en stor jobb foran oss for å redusere smittetrykket i Drammen kommune betydelig, sier kommuneoverlegen.

Samtidig melder kommunen at det er færre som har testet seg for korona i påsken. I påskeuka var antallet gjennomførte tester ved teststasjonen på Sundland og den mobile teststasjonen omtrent halvert sammenlignet med uka før påsken.

Ut fra antallet tester som er gjennomført er det et relativt høyt antall som har fått påvist smitte. Kommunen er derfor usikker på om de siste dagenes smittetall gir et reelt bilde av det nåværende smittetrykket. Om smittetrykket er på vei ned, eller om

Kommentarer til denne saken