Gå til sidens hovedinnhold

Venneforeningen som kommer ut som en rakett denne sommeren

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til glede for barn og unge i Øvre Eiker

Pandemien har vært tøff for frivilligheten over hele landet i 2020. Men noen ildsjeler i Vestfossen gikk andre veien og opprettet en venneforening for båten og vassdraget rundt Vestfossen de var så glad i. MS Eiker Venneforening ble etablert og julen 2020 gjennomførte idrettsforeningen sitt første julelotteri.

Noen ivrige engasjerte ildsjeler med en gjennomsnittsalder godt over midtlivs krisene fant ut at de satt inne med mye kultur kunnskap og annen lokalsamfunn om historien til Vestfossen. Videre fant de ut at de hadde mye kunnskap og fugleliv og fiskelivet i vassdraget gjennom egen kunnskap og godt samarbeid med Fiskeforeningen som har sitt klubbhus liggende nede ved kaia til båten de stadig pusler med. Mens julen nærmet seg og båtlivet lå i dvale satte denne gjengen i gang med å søke om midler til digital formidling som de kunne gi til som gave til MS Eikern Turisttrafikk til bruk på båten. Venneforeningen ønsket at båt turene på vannet skulle få mer kunnskap for de som ønsket det i tillegg til reker, godt drikke og sosialt samvær. Søknad til Sparebankstiftelsen DNB ble sendt og når vinteren var på sitt kaldeste tikket det inn en liten tildeling til dette formålet.

Samtidig med at disse tankene hadde satt fart, ble tanken om å gi noen til barn og unge født. Venneforeningen trenger yngre krefter som fører videre den kunnskapen vi sitter på, så vi ønsker at noen blir like glad i MS Eikern, båten vi har blitt så glad i, så du kan kalle det en liten rekrutteringskampanje til yngre krefter og hjelp til båtpussen noen år.

Foreningen satte hodene i bløt og fikk innsikt i den nye skoleplanen der skolene blant annet skal benytte lokalomgivelsene mer enn tidligere og søke kunnskap om dybdekunnskap rundt lokalhistorie og hvordan alt henger sammen med alt. Samtidig er venneforeningen opptatt av at barn og unge skal kunne oppleve de samme som de er så glad i. Å nyte utsikten og bevegelsene fra en båt når den beveger seg rundt som MS Eikerns lille Elias på vannet.

Prosjektet « Den flytende lærer`n på Eikern ble født og foreningen søkte eksterne midler fra blant annet bankforbindelsen sin til å kunne gjennomføre gratis tilbud til barn og unge i Øvre Eiker og omliggende kommuner. Vel, du kan ikke få alt du ønsker deg så når avslaget kom, hang vi ligg med hodet . Vi ville jo så gjerne gjennomføre dette her. Avtale om båtleie var klart, og alle de andre tingene vi hadde jobbet ut.

Nå Øvre Eiker kommune søkte etter foreningen som kunne tilby gratis sommeraktiviteter for barn og unge i Øvre Eiker tenkte vi…. Vi må jo forsøke. Dette er jo nettopp dette vi ønsker å få til. At barn og unge i vår kommune skal bli glad i MS Eikern som vi kaller båten « vår» , selv om den ikke er det på papiret, sier leder av MS Eikern venneforening, Helge Nilsen.

MS Eikern Turisttrafikk er heldige som har en så aktiv venneforening som bryr seg om båten vår, sier daglig leder. Jørn Kvilhaug. Det er nytt og spennende tanker som venneforeningen har brakt inn til oss og vi skal bidra til at opplevelsene blir bra for de som er med.

Venneforeningen fikk vi en positiv tildeling fra Øvre Eiker kommune og prosjektet vårt « Den flytende lærer`n på Eikern» blir en realitet denne sommeren. Det er med skrekkblandet fryd at vår unge venneforening skal få lov til å skape gratis gode sommerminner for barn og unge i Øvre Eiker kommune. Det er stort for oss i venneforeningen å få denne tilliten og vi gleder oss masse.

.

Kommentarer til denne saken