(Drammens Tidende)

GJØVIK: Kristine Stavås Skistad viste muskler allerede i sprintprologen under NM på ski torsdag formiddag.

Konnerud IL-løperen smalt til fra start og gikk inn til ledertiden på 3:07:01.

– Hun har virkelig satt standarden, uttalte NRK-ekspert Torgeir Bjørn som mente det var en uhyggelig sterk tid.

Får ros av Johaug

Skistad var selv rolig og fattet i intervjuet med NRK etter målgang.

– Det er lenge siden jeg har gått skøytesprint, så det var godt å få en start, sa hun.

Therese Johaug var full av lovord om Kristine Stavås Skistad etter sprinten.

– Skistad er i en vanvittig form nå. Tror hun vil bli sterk i ukene framover, ikke minst i Planica, uttalte Johaug. .

Og det skulle vise seg at Konnerud-løperen var helt suveren denne dagen. For det var en suveren skiløper som gikk inn til gull på Gjøvik, og Lotta Udnes Weng hadde ikke sjans på oppløpet.

– Det er stort. Jeg har ikke vunnet Senior-NM før så det var målet i dag Jeg tar steg uke for uke og det var morsomt å gå ski igjen, sier Skistad til NRK etter løpet.

Ble slått ut – fikk kontrabeskjed

I triell med Mathilde Myhrvold og Ane Appelkvist Stenseth ble det litt for tøft for Maria Hartz Melling som måtte se seg slått i semifinalen. Tøft ble det også for Tiril Liverud Knudsen og Mari Lindro Svingheim som gikk ut i første kvartfinaleheat – der det for øvrig stilte tre drammensere fra Konnerud IL inkludert Kristine Stavås Skistad.

Sprinten ble dessuten nokså dramatisk for Liverud Knudsen som først fikk beskjed om at hun var ute – for deretter å få plass blant de 30 utøverne som var videre til kvartfinalen. Det viste seg nemlig at hun var to hundredeler raskere enn 30.-plassen på listen etter prologen etter at arrangøren hadde sett nærmere på tidene.

– Jeg gikk litt rolig med en på laget etter prologen, og tenkte «ja, ja, da har jeg mer krefter til i morgen», også kommer jeg inn her en halvtime før start og får beskjed om at jeg skal gå likevel. Så da var det bare å varme opp i ti minutter, sier hun.

Selv om kvartfinalen gikk bedre enn prologen, havnet hun for lang bak til å ta seg til en semifinale.

Skiorienteringsløper overrasket

Konnerud-løper Jørgen Baklid (23), som blant annet har et VM-gull i skiorientering fra 2021, overrasket konkurrentene i prologen – der han ble nummer 11.–2.17 sekunder bak Erik Valnes i tet.

– Jeg ble fryktelig overraska. Det er gøy å vise at nivået i skiorientering ikke er så verst det heller, sier Baklid.

Men Baklid maktet ikke følge opp i kvartfinalen og ble nummer fem i sitt heat.

– Det er første skirenn på ganske lenge, så det ble litt tøft mot Valnes og de andre gutta. Men jeg er fornøyd med dagen. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle komme videre fra prologen en gang, så det var bare gøy å gå.