67 av Norges mest lovende sykkeltalenter mellom 17 og 18 år konkurrerte i den samme løypen som proffene søndag ettermiddag under Arctic Race of Norway.

Blant rytterne som representerte Team TeVeBu var Fiskum IL-syklist, og fjorårets vinner av terrengsykkel-norgescupen for juniorer Emil Ravnåsen Vangen.

Totalt deltok 116 av de mest lovende sykkeltalentene i Norge og fem andre land.

 

Lot seg imponere

Etter en hard konkurranse var det laget fra England som stakk av med sammenlagtseieren i lagkonkurransen, kun ett poeng foran det norske laget fra Region Midt. Tidligere toppsyklist Thor Hushovd er likevel imponert over innsatsen til talentene fra Team TeVeBu.

– Vi vet at det gror godt i norsk sykkelsport og de norske rytterne som deltok bekrefter det inntrykket. Rytterne på Team TeVeBu og de andre talentene viser en enorm vilje til å satse på sykkelsporten. og flere av de har potensial til å nå langt hvis de fortsetter den gode utviklingen, sier Thor Hushovd, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter i en pressemelding.

– Det å få lov til å sykle Arctic Morgendagens Helter-rittet er et bevis på at man er et av de bedre sykkeltalentene vi har her i landet. Vi håper at Fiskum IL og resten av rytterne fra Team TeVeBu bruker opplevelsen til å jobbe enda hardere slik at de kan utvikle seg til å bli bedre syklister, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Fakta

Arctic Morgendagens Helter-rittet  

  • Ble søndag arrangert for sjuende året på rad som en del av Arctic Race of Norway.
  • Et samarbeid mellom Norges Cykleforbund, Arctic Race of Norway og Equinors talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.
  • Rundt 110 sykkeltalenter fordelt på sju norske regioner og fem internasjonale lag deltok.
  • Tidligere proffsyklist Thor Hushovd er ambassadør for Morgendagens Helter.

Les også

Terje (61) fra Hokksund skal sykle Canada på tvers helt alene

 

Konkurrerte i avslutningsløypa

Syklistene konkurrerte i en 6,5 kilometer lang rundløype i Narvik sentrum hvor jentene fullførte ni runder og guttene syklet 14. I tillegg til de sju norske regionslagene deltok fem internasjonale lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.

De tre beste regionslagene mottok utviklingsstipend på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner. De tre beste individuelle rytterne i jente- og gutteklassen mottok pengepremier på 5.000, 4.000 og 3.000 kroner.

Det er sjuende året på rad at rittet arrangeres. Rittet er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og talentprogrammet Equinor Morgendagens Helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

Resultater

Kvinner 

Plassering Navn Lag 

1. 

Shackley, Anna Skottland 

2. 

Olsen, Elise Marie Region Øst 

3. 

Ysland, Anne Dorthe Region Midt 

4. 

Morrow, Elizabeth Skottland 

5. 

Midtsveen, Natalie Irene Region TeVeBu 

 

Menn 

Plassering Navn Lag 

1. 

Gråsvold, Dennis Region TeVeBu 

2. 

Gudmestad, Tord Region Sør 

3. 

Brein, Sindre Hvesser Region Øst 

4. 

Staune-Mittet, Johannes Region Innlandet 

5. 

Scarffe, Adam England