Fredag møter Eikerbladet Kjersti Gulliksrud, daglig leder for Møbelsnekkerne As, Ronny Morken, daglig leder i Driv Energi og Elisabeth Spiten Engh, daglig leder hos Crux oppfølgingssenter, i Hokksund sentrum. Anledningen er at Gulliksrud og Morken ønsker å bidra til de som ikke har det så greit i jula.

De har bidratt med noen tusenlapper fra hver sin bedrift som skal fordeles ut over flere julematkasser til de som ikke har det så lett i disse tider, og gjerne trenger litt ekstra støtte.

– Minste en kan gjøre

Gulliksrud forteller at hun gjorde det samme med matkasser privat i fjor, men at hun nå ønsket å gjøre det litt større.

– Derfor tok jeg kontakt med Crux. De gjør et veldig fint arbeid og har god oversikt over hvem som kan trenge matkasser i jula.

Ordningen er nemlig slik at Gulliksrud og Morken bidrar med penger til matkasser som Crux deler ut. De giverglade daglige lederne tilbyr seg også å hjelpe til med utkjøring av matkassene.

– Det går helt fint å bruke noen timer en kveld på å kjøre rundt og bidra til å glede andre, sier Morken.

Han forteller videre at med høyere strømregninger, høyere renter og permitteringer grunnet korona, så er det minste en kan gjøre å glede andre.

– Dette er til og med tøft for vanlige folk. Så dette er en fin greie som varmer godt for de aller fleste. Å bidra til fellesskapet er det minste man kan gjøre, sier Morken.

Gulliksrud forteller at hun har sendt mail til opptil 15 andre bedrifter for å høre om de ønsker å bidra til julematkassene. Foreløpig har hun kun fått svar fra Morken.

– Nå utfordrer vi flere til å bidra. Vi nærmer oss jul, men håper fortsatt noen flere ønsker å støtte dette, så flere kan få en litt bedre juletid. Det er enda flere som trenger det nå, og da er det enda viktigere at næringslivet er med og bidrar. En trenger ikke alltid digre summer, for alt hjelper, sier Gulliksrud.

LES OGSÅ: Må stenge hvis det oppstår koronasmitte: – Da er det krise

– Vi har altfor lite

Engh forteller at hun daglig ser og vet om mange som trenger litt ekstra hjelp, og spesielt nå inn mot jula. Hun er derfor veldig takknemlig for bidraget fra Gulliksrud og Morken.

– Det er helt fantastisk. Vi har altfor lite, så vi vet at dette hjelper veldig mange og nå kommer det til noen som virkelig trenger det, sier Engh.

Hun forteller videre at privatpersoner har tatt kontakt med oppfølgingssenteret fordi de ønsker å betale strømregningene til folk som trenger det, ønsker å gi gavekort på mat til andre og ikke minst har mange hentet hjerter fra ønsketreet deres.

– Vi håper også at flere ønsker å bidra til disse julematkassene, sier Engh.

LES OGSÅ: Her blir det tryggere skolevei i Hokksund: – Har sett mange nestenulykker