(Drammens Tidende)

ÅMOT/SKOTSELV: Søndag morgen har det vært flere tyverier i Skotselv og Åmot. Like etter klokka 07 ble en bil stjålet i Modum.

Ifølge operasjonsleder Marianne Mørch er totalt tre parter berørt i samme område.

– Det har vært tre tyverier fra biler i området. Vi har ikke funnet bilen som ble stjålet enda, men har kjørt rundt og lett etter den, sier operasjonslederen.

Mann pågrepet - bil funnet

Søndag kveld fant en patrulje bilen som var stjålet samt en del av det andre tjuvgodset fra samme området. En mann i 20-årene fra Buskerud er pågrepet for tyveriet.

– Han er pågrepet og sitter i arresten. I tillegg til bilen er det snakk om innbrudd i to andre garasjer i samme område. En del av det som er stjålet er funnet, men det er ikke lett å få kontroll på alt du mangler med en gang, sier operasjonsleder Ottar Steinstød.

Han forteller at saken vil gå over i etterforskningssportet.

Innbrudd i Skotselv

I løpet av søndag formiddag fikk politiet inn melding om innbrudd i en lastebil i Skotselv, og Mørch forteller at de først trodde det kunne dreie seg om samme gjerningspersoner.

– Vi trodde de kunne ha tilknytning til tyveriene i Åmot, men det hadde de ikke. Vi har kontroll på to personer, mistenkt for innbruddet i lastebilene, forteller Mørch.

På Twitter skriver politiet at det på stedet hadde vært innbrudd i både en lastebil, gravemaskin og en arbeidsbrakke. Både diesel og diverse utstyr skal ha blitt stjålet.