Gå til sidens hovedinnhold

Turvoll Fossli var nylig gjennom et hjerteinngrep

Artikkelen er over 1 år gammel

Langrennsløper Sondre Turvoll Fossli (26) er fortsatt usikker på om han kan satse på toppnivå igjen

(Drammens Tidende)

HOKKSUND: Det er snart et halvt år siden Sondre Turvoll Fossli fikk hjertestans under en biltur til Oslo. Kjæresten Henriette Mork og en tilfeldig forbipasserende syklist bidro til at han overlevde.

Etter at han ble skrevet ut fra sykehuset har langrennsprofilen blitt fulgt nøye opp fra medisinsk hold.

Det har vært usikkert om 26-åringen fra Hokksund kan satse på toppnivå igjen.

Nå forteller Turvoll Fossli til VG at han var gjennom et hjerteinngrep på Rikshospitalet 30. desember.

– Det er et inngrep som ikke endrer så mye på situasjonen. Men det skal være med å forhindre hjertestans senere i livet, sier Turvoll Fossli.

Ifølge VG har eikværingen vært gjennom en såkalt ablasjon, et hjerteinngrep som blokkerer uønskede elektriske impulser i hjertet. Inngrepet skal ha vart i flere timer, men Turvoll Fossli fikk lov til å reise hjem samme dag. Han skal gjennom en ny test i mars måned.

De medisinske undersøkelsene som har blitt gjennomført siden hjertestansen i august i fjor, skal ha gitt legene noen svar, men det er detaljer landslagsløperen ikke har ønsket å gå inn på.

Les mer

Tilbake med gutta etter hjertestansen. Og gjett om landslaget skryter: – Jeg hadde nok ligget i fosterstilling og vært livredd

Fortsatt usikkert

Drammens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med Sondre Turvoll Fossli de siste månedene.

26-åringen har tidligere fortalt at det har vært en krevende tid etter hjertestansen, men at han har vært opptatt av tilbringe tiden med sine nærmeste.

Toppidretten har vært betydelig del av skiløperens liv i mange år. Siden sesongåpningen i november i fjor har han vært til stede på enkelte landslagssamlinger og arrangementer.

Så langt har han gått turer og bedrevet lett jogging, men Turvoll Fossli vet fortsatt ikke om han vil kunne ta opp igjen toppsatsingen igjen.

– Jeg har rett og slett ikke noe svar. Hadde jeg hatt et svar skulle jeg gjerne gitt det. Men foreløpig så tar jeg en dag av gangen, sier Turvoll Fossli til VG.

Henriette om Sondres hjertestans: – Når jeg ser han ligge der er plutselig hele fremtiden revet bort fra meg

Les mer

Turvoll Fossli har mottatt hundrevis av meldinger etter hjertestansen – forteller sin historie på Lindmo

Les mer

Sondre Turvoll Fossli om hjertestansen: – Plutselig skal man være glad man lever

Kommentarer til denne saken