Torbjørn Talmo

TIL MINNE: Styreleder i Vestfossen mannskor, Kjell Jakobsen, hedrer Torbjørn Talmo.

TIL MINNE: Styreleder i Vestfossen mannskor, Kjell Jakobsen, hedrer Torbjørn Talmo. Foto:

Av
DEL

Minneord Onsdag 24. juni ble Torbjørn stedt til hvile i Vestfossen kirke. Torbjørn ble medlem av Vestfossen Mannskor i desember 1993. Korets medlemmer hørte fort at han hadde en varm, klar tenorstemme. Det ryktes at han hadde tatt sangtimer, syngi ute før.

Det trengte likevel overtalelse for å få han til å ta solistoppgaver. Heldigvis sa han etter hvert ja. Det ble mange av dem. Absolutte høydepunkter; Fritjof og Carmensita, i duett med Julia Agnes i Taube-forestilling, og framføring av O, store Gud, eller Adams julsong i Vestfossen kapell.

Torbjørn var en forbilledlig korsanger, med naturlig plass blant første-tenorene. Han kom med forslag til sanger vi burde synge, han ga ros til styrets arbeid, eller saklige gjennomtenkte forslag til andre løsninger enn styret foreslo. Også dirigentene fikk ros, eller gode forslag til andre måter å synge sangen på, enn det dirigenten ønsket. Ikke sjelden ble rådene fulgt, og sangen lød enda bedre.
Han var også et muntrasjonsråd av klasse. Han sparte ikke på gode historier heller, gjerne om folk og hendelse fra hans kjære Røkeberg; Guds gave til verden.

Torbjørn var korets representant i sang og musikkrådet i 7-8 år, han var i valgkomiteen i flere år og fanebærer. Som en takk for dette, og sin strålende sang, fikk han korets hederspris da koret feira 100 år i 2016.
Vi er veldig stolte over, og svært takknemlig for at Torbjørn valgte å synge akkurat i vårt kor. Vi vil savne replikken hans, de mange gode ord, det varme gode smilet, det faste blikket.

En stor takk til familien også, som ga slipp på han til øvelser, konserter og stevner.
Minnet om Torbjørn vil leve lenge i koret vårt.

Vi lyser fred over Torbjørns minne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken