Tolv personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle sammen.

Ingen av dagens smittetilfeller har konsekvenser for noen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner.

Ved Norlights Montesorriskole Drammen er det påvist smitte, og elever og lærere settes i karantene som følge av dette. Grunnet karantenesetting, og for å få oversikt over situasjonen og forhindre ytterligere smittespredning, er det besluttet at skolen holdes stengt de nærmeste dagene. Elever ved skolen og deres foresatte får ytterligere informasjon direkte fra skolen.

- Det positive med dagens smitterapport er at vi har kjent smittevei for alle de påviste tilfellene. Det er alltid viktig å ha så få smittede med ukjent smittevei som mulig, men det er ekstra viktig at vi kjenner til smittekildene når det er en såpass ustabil situasjon som vi har nå. De siste sju dagene har vi over 100 nye smittetilfeller. Det er mange, og vi ønsker ikke noe særlig ukjent smitte ute i samfunnet, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen kommune.

Bare ett av dagens smittetilfeller knyttes til russen. Dermed er det foreløpig ikke registrert noen stor smitteoppblomstring som følge av tilfellene som ble rapportert i går. Kommuneoverlegen mener imidlertid det er for tidlig å vurdere hvordan smitten kan ha bredt seg blant russen.

- Det er rapportert som smittetilfeller blant russen i Drammen. I tillegg har Lier rapportert om det samme. Det er elever som går sammen på skolen, men som bor i ulike kommuner. Så vi må være forberedt på at smittetilfeller i Lier også kan påvirke Drammen. Derfor er vi nok nødt til å forvente noen flere smittetilfeller som følge av de tilfellene som ble rapportert i pinsehelgen. Men vi oppfordrer selvfølgelig russen til å følge alle reglene og anbefalingene som alle andre, slik at vi kan begrense antallet smittetilfeller, sier Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 160 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Det er omtrent på det samme nivået som vi har ligget de siste dagene.

- Vi har seks dager på rad rapportert om mellom 156 og 164 smittede i den foregående toukersperioden. Så de siste dagene har smittetrenden holdt seg relativt stabil etter at den gjorde et lite hopp i forrige uke. Da hadde vi ligget i overkant av 130 i noen dager. Smitten følger en nokså lik trend på vei ut av den tredje smittebølgen som vi gjorde etter den andre bølgen i fjor høst. Det som er viktig nå, er at vi ikke gjør noe som fører oss inn i en fjerde bølge, men heller bidrar til at vi klarer å redusere smittetrykket ytterligere. Derfor er det fortsatt like viktig at alle som får symptomer på luftveissykdom, tester seg for koronasmitte, sier kommuneoverlegen.