Det har blitt påvist koronasmitte hos tolv innbyggere i Drammen kommune det siste døgnet.

Smitteveien er kjent for alle, melder kommunen lørdag formiddag.

Dagens smittetilfeller berører Danvik barneskole, der elever og lærere settes i karantene. Ved Dalegårdsveien barnehage settes ytterligere noen barn i karantene. Ingen av kommunens helseinstitusjoner er berørt.

Med dagens smittetilfeller passerer man 4000 koronasmittede personer i Drammen kommune.

– Det er på ingen måte hyggelig å konstatere at vi har passert over 4000 smittede, men det er heldigvis noen lyspunkter med dagens status. Vi ser at toukerstallet fortsetter å synke. Det viser at vi er på rett vei, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

På grunn av smitteutbruddet ved Danvik skole, der flere klassetrinn har vært berørt, har skolen vært stengt siden onsdag 28. april. Samtlige elever har fått digital undervisning. Dette ble gjort for å få oversikt over smittesituasjonen og for å stanse smittespredning. Tiltaksnivået ved Danvik skole vil derfor fortsatt være på rødt i nivå uke 18.

For de fleste barnehager, barneskoler og ungdomsskoler endres tiltaksnivået førstkommende mandag til gult nivå. Men det altså noen unntak.

I tillegg til Danvik skole gjelder unntaket, som tidligere meldt, barnehagene på Fjell, Fjell skole og Galterud skole. Her videreføres rødt nivå ut uke 18.

Alle som har behov for å koronateste seg, kan bestille tid til testing på Drammen kommunes nettside eller ringe 32 04 60 00. Kommunen anbefaler alle å bestille tid til testing på nett.