Gå til sidens hovedinnhold

Tøff verdenscupdebut for Fossesholm

Artikkelen er over 1 år gammel

Helene Marie Fossesholm (18) drømte om pallen i sin verdenscupdebut, men med en vanskelig startposisjon i fellesstarten kom hun på etterskudd direkte.

(Drammens Tidende)

LILLEHAMMER: Det ble for tøft å hente inn, og Helene Marie Fossesholm fra Vestfossen og Eiker Ski endte på 18. plass i sin verdenscupdebut på Lillehammer lørdag. Distansen var 15 km skiathlon – fellesstart 7,5 klassisk + 7,5 km fristil.

Therese Johaug vant som ventet suverent. Jessica Diggins, USA, ble nummer to og Heidi Weng tok 3.-plassen. Fossesholm var snaut tre og et halvt minutt bak Johaug, og over to minutter unna drømmen om pallen.

Dette sa Fossesholm til NRK etter målgang:

– Jeg hadde trodd jeg skulle hatt en litt bedre dag. Det var en tung dag i sporet, og i de løypene her blir det veldig tøft. Ved å starte litt lenger bak, og løpe litt utenfor sporet, så ble alt bare innmari tungt egentlig. En 18. plass var ikke det jeg hadde håpet på. Det kommer nye muligheter, men det må være lov å være skuffet nå.

Fossesholm fikk en vrien start siden hun er useedet og hadde da en startposisjon (startnummer 46) langt bak i køen på denne fellesstarten. Det gjorde at 18-åringen fikk en lengre vei opp til teten allerede fra første stavtak.

Etter 0,8 kilometer i den klassiske delen var Fossesholm på 30. plass rundt 16 sekunder bak pallen. Ved neste passering – 2,4 km – hadde hun tapt noe mer og lå på 33. plass.

Fossesholm fortsatte å ligge på rundt 30. plass inn mot skibytte, og differansen til tetsjiktet nærmet seg minuttet. Ved skibyttet etter 7,5 km var hun på nettopp 30. plass 2.02 bak Therese Johaug - og nesten halvannet minutt etter pallplass. Tiril Liverud Knudsen fra Konnerud befant seg på 43. plass.

Da fristilsdelen ble innledet plukket Fossesholm plasseringer straks. Etter 8,3 km var eikværingen oppe på 21. plass. Hun fortsatte å være på offensiven på slutten og skøytet seg inn til en fin 18. plass i verdenscupdebuten.

Liverud Knudsen ble nummer 38 i sitt tredje verdenscuprenn.

Les også

«Langrenns-snakkisen»: – Drømmedebuten er pallen


Kommentarer til denne saken