To personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for begge to.

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

- Dagens smittetall er nok en bekreftelse på at det er lite smitte i lokalsamfunnet vårt for tiden. Det er selvfølgelig gledelig. Vi har nå et smittetall for den siste uka som ligger på nivå med det vi hadde før smitten begynte å spre seg i vinterferieuka og vi ble truffet av den tredje smittebølgen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

I løpet av de to siste ukene er det påvist 71 nye smittetilfeller. 48 av smittetilfellene ble påvist i løpet av de første sju dagene av toukersperioden, mens det bare er påvist 23 tilfeller den siste uka.

- Det viktigste hver enkelt kan bidra med framover for å unngå ny smitteøkning, er å følge smittevernreglene og -anbefalingene som er gitt. Sørg for å holde god avstand og ikke utsett deg selv eller andre for smittefare. Hvis vi klarer å holde smittetrykket nede de nærmeste ukene, fram til alle har fått den første vaksinedosen, vil det være veldig positivt. I tillegg vil det selvfølgelig være veldig viktig å holde den såkalte delta-varianten av koronaviruset unna oss. Én vaksinedose har effekt også mot denne virusvarianten, men beskyttelsen er veldig mye bedre når man har fått begge vaksinedosene. Så hvis vi klarer å holde delta-varianten unna oss i noen måneder til, øker sannsynligheten for at vi slipper unna den fjerde smittebølgen, sier Johannessen.