Thea Glimsdal Temte, som bor i Solbergelva, er skredder for Det kongelige Hoff, i tillegg til å drive sin egen bedrift med navnet Hot Nok. Dagene går til designing, sying og annet skredderarbeid fra kontorene i Solbergelva.

Vegg i vegg med Solberg Spinderi har Temte eget kontor hvor det står utstilt egensydde klesplagg, en stor pult til arbeid og flere rom med stoff og annet arbeidsverktøy. Hun jobber tett med Solberg Spinderi.

– Vi er veldig glade for å ha Thea så tett på oss. Hun kommer med mange gode innspill, og nå samarbeider vi veldig godt, sier driver av Solberg Spinderi, Jens Petter Høgmo.

LES OGSÅ: Utfordrer næringslivet til å hjelpe de som ikke har så mye

– Vinn, vinn

Temte driver mye med mønsterkonstruksjon innenfor skredderfaget. Hun har en fordypning i gamle, historiske klær, forteller Høgmo Eikerbladet. Det bekrefter Temte da hun viser fram de gamle klærne hun har fra familiemedlemmer.

– Det er vinn, vinn for alle at vi samarbeider så godt. De heier på meg og jeg heier på dem, sier skredderen.

Hot Nok flyttet inn på Solberg Spinderi allerede i 2006 og Temte forteller at det ikke finnes en grense på kreativiteten. Klærne til Temte skal være tidløse, forteller hun. På kontoret hennes henger det stativ etter stativ med klær og stoff. Samarbeidet med spinneriet som ligger vegg i vegg er bygget på hennes arbeid som skredder og designer.

– Jeg jobber med folk fra både innlandet og utlandet, men det å ha disse folkene fra Solberg spinneri vegg i vegg er veldig fint, sier Temte.

Hun forteller at hun ønsker å skape møteplasser for folk som vil lære om tekstil, ulike teknikker og historie, med fokus på kvalitet og bærekraft.

LES OGSÅ: Satser på Hokksund: – Her skal det snart skje

Jobber hos dronningen

For fem år siden ble det lagt ut en ledig stilling for arbeid på slottet. Siden Temte kjente så mange andre skreddere og folk som jobbet innenfor bransjen, delte hun stillingen på Facebook, så andre kunne oppdage den. Hun hadde ingen tanker om å søke selv, men det snudde fort.

– Det var nok en misforståelse hos mange, for flere trodde jeg hadde søkt på jobben selv. Det hadde jeg ikke, men det endte med at jeg gjorde det. Så fikk jeg den og det var overraskende, sier Temte.

Når Temte er på jobb på slottet fungerer hun som en skredder for dronningen og hennes klær.

– Det var min første stilling i hele min karriere, så det er veldig gøy. Akkurat nå har jeg permisjon i et år for å fokusere mer på egen bedrift og tekstilarven, sier skredderen som har store ønsker og planer for Solbergelva.

Hun og de ansatte hos Solberg Spinderi forteller om ønsket om å arrangere en tekstilfestival i Solbergelva. I tillegg til dette holder Temte kurs innenfor skredderfaget.

– Tekstilbransjen kommer mer og mer i skuddet og flere unge vil lære seg å sy. Jeg hadde to gutter på 17 år som var innom og ønsket å sy sine egne bukser. De kunne ikke sy fra før, men vi kom oss gjennom det og etter et år hadde de sydd hver sin bukse. Formidling av syglede gir meg mye, sier Temte.

Hun forteller videre at hun arrangerer kurs, men at det under korona har vært vanskelig.

– Det går mye opp og ned. Vi hadde kurs i høst med en digital løsning, men det var veldig vanskelig. En må rokere seg og finne nye løsninger, men det er ikke alltid like lett, sier Temte og forteller at hun håper neste år skaper større muligheter for flere kurs og samlinger.

LES OGSÅ: Per Kristian (36) er med på nytt prosjekt i Øvre Eiker: – Fint å komme seg ut