Drammen sykehus ble rammet av datasvikt: - Ingen unormale hendelser

Drammen Sykehus.

Drammen Sykehus. Foto:

Nødprosedyrere ble satt i gang ved Drammen Sykehus etter at datasystemene med pasientdata var ute av drift fredag kveld. - Det var ingen unormale hendelser mens systemene var nede.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Viktige datasystemer, som blant annet omfatter pasientjournalene, var ute av drift ved sykehusene i hele Helse Sør-Øst fredag.

– Dette gjelder alle sykehusene, det er store problemer og rød beredskap, bekrefter medievakt i Helse Sør-Øst, Knut Albert Solem til Drammens Tidende.

Sykehusene i Helse Sør-Øst måtte fredag ettermiddag gå over til gammeldagse papirjournaler på grunn av at det elektroniske pasientjournalsystemet Dips knelte.

Ved Drammen sykehus ble de nødvendige nødprosedyrene satt i gang forteller pressevakt Birgitte Gransæther.

– Fredag kveld er ikke den mest aktuelle tiden for planlagte operasjoner eller innleggelser, men akuttberedskapen er på topp selv om datasystemene er nede, sier Gransæther.

Til glede for sykehusene kunne de ved 18-tiden igjen ta i bruk de elektroniske pasientjournalene. NTB melder at digitale pasientjournaler igjen fungerer.

- Vi har ikke fått medlinger om noen unormale hendelser mens datasystemene var ned. Alt er i normal drift nå, sier Gransæther i halv åtte-tiden.

Det er Sykehuspartner som er ansvarlig for drift og beredskap av datasystemene. Sykehuspartner leverer IKT-tjenester til hele helseområdet.

– Feilen ved Dips var årsaken til at sykehusene har gått over til rød beredskap, bekreftet kommunikasjonssjef Trude Julie Dommerud i Sykehuspartner til NTB.

Selv om pasientjournalene er i drift igjen, så opprettholder Sykehuspartner rød beredskap utover kvelden.

Artikkeltags