(Drammens Tidende)

TRONDHEIM: Lerkendal er pytnet til fest og over 10 000 trøndere er på plass for å feire trenerlegenden Nils Arne Eggen som fylte 80-år tidligere i uken.

Gjestene fra Mjøndalen gjør ditt for å sette en demper for festlighetene og klarer å holde litt i ballen de første ti minuttene, uten at de kommer til noen særlige sjanser. De klarer å presse høyt og stykker opp spillet til Rosenborg.

Rosenborg begynner etterhvert å ta kontroll over kampen, og fyrer av noen skudd mot Sousha Makanis mål. De fleste forsøkene blir blokkert før de når Makani, men etter 17 minutter må sisteskansen i aksjon.

Etter en Mjøndalen-dødball blir klarert setter hjemmelaget fart fremover. Ballen finner vei til Emil Konradsen Ceïde som har omtrent klar bane frem til Makani. Sisteskansen er iskald og redder skuddforsøket med høyrehånden. Kun få minutter senere er Rosenborgs nummer 35 frempå igjen.

Ceide finter seg forbi Adrian Aleksander Hansen, men får en spiss vinkel på mål. Makani kommer ut og skuddforsøket til RBK-angriperen treffer foten til Makani. Ballen spretter inn i straffefeltet, men ingen av de hvitkledde klarer å lirke ballen videre inn i mål.

Etter det har blitt spilt 20 min styrer Rosenborg det meste som skjer. I det 26. minutt får de lønn for strevet. Ceide er frempå igjen og sentrer til Noah Holm som befinner seg ved ytterkanten av 16-meteren. 20-åringen flikker ballen videre med hælen til Stefano Vecchia som elegant culer ballen i det høyre hjørnet – utagbart for Makani. 1–0 til Rosenborg.

Mjøndalen klarer å stabilisere litt etter målet og Rosenborg kommer ikke til all verdens av sjanser utover mot pause som gjør at stillingen forblir 1–0 til pause.

Andre omgang

Vegard Hansen forteller Discovery i pausen at de kjører på med samme plan som i første omgang og de klarer å holde Rosenborg unna målsjanser. Det er faktisk Mjøndalen som virker som det gifteste laget i de første minuttene og jammen skal de ikke få et mål også.

Fredrik Brustad setter fart på venstre siden og spiller i støtte til Nikolas Walstad. Backen sikter inn til en av de to MIF-spillerne i Rosenborgs 16-meter. Kent Håvard Eriksen kjemper seg til ballen og header inn utligningen foran forbausede hjemmesupportere.

Og nå koser de brune seg på Lerkendal, de klarer å holde på ballen og styrer kampen i Trondheim. RBK-keeper André Hansen må i aksjon båre to og tre ganger etter skudd fra blant andre Ole Amund Sveen. Det blir faktisk litt for meget for en sisteskanse som kanskje trodde han kom til å ha en rolig aften i kveld og må ut med en kneskade etter 65 minutter.

Rosenborg virker preget og klarer ikke å få til noen ting i minuttene etter mif-scoringen, men etter 70 minutter vokner hjemmelaget igjen. Makani varter opp med en kjemperedning i det 70. minutt etter et avslutningsforsøk fra Carlo Holse – MIF svarer med en kontring som ender med at innbytterkeeper Julian Faye Lund også må varte opp med en feberredning etter en avslutning fra Kent Håvard Eriksen.

Fire minutter senere har Rosenborg fått tildelt en corner. Adam Andersson svinger inn, ballen stusses videre og faller til Vecchia som banker ballen inn med hodet. Rosenborg tilbake i ledelsen, og det litt ufortjent.

Rosenborg klarer å stabilisere etter 2-1-målet og gir ikke Mjøndalen muligheten til å komme til de store sjansene. I kampens siste minutt kommer Ceide seg løs på høyresiden og spiller inn til en offsideplassert Holm, som setter kampens siste mål. Flagget forblir nede og det ender 3–1 til Rosenborg, men gjestene skal ikke være så alt for skuffet over sine prestasjoner.