(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Slik gikk det med de lokale lagene i bandyens eliteserie søndag kveld.

Dette er resultatene:

Mjøndalen-Ullevål 7–0.

Høvik-Solberg 4–5.

Ullern-Drammen 4–2.

MIF hadde aller mest grunn til å være fornøyd etter å ha nedsablet Ullevål på egen kunstis. Igjen var det russeren Andrey Anufrienko som skulle spille hovedrollen. Spissen sørget denne gangen for de fire første scoringene. Det sto 2–0 ved pause. Også Nikita Sitnikov, Ola Vigdal og Kristian Juvet kom på scoringslista.

– Dette var årsbeste av oss. I hvert fall i andre omgang. Da fikk vi spillet virkelig til å sitte. Alle meldte seg på og involverte seg – pluss at vi var sterke defensivt ved å holde nullen. Tempoet var topp, sier en fornøyd MIF-trener Bent Gommerud, som skryter av laginnsatsen.

Sist vinters doble sølvvinner Solberg har hatt litt rusk i maskineriet i det siste, men fikk i hvert fall en seier borte mot bunnlaget Høvik. Men den satt langt inne. SSK så ut til å ha kontroll etter 4-1-ledelse ved pause. Men bærumslaget kom tilbake og reduserte til både 4–3 og 5–4. Solbergs mål ble scoret av Sondre Kristoffersen (2), Even Gamst, Eirik Bø Johnsen og Kristian Hagen. Kristoffersen brente dessuten to straffeslag.

– Isen var veldig dårlig, og det var en stund tvil om kampen kunne spilles ferdig. Men vi leverte bra i slutten av omgangen – og gikk opp til 4–1. I andre omgang misset vi på mange målsjanser og Høvik kom tilbake. Det ble nervøst på slutten, men mentalt viktig at vi klarte å ro det i land, sier Solberg-trener Magnus Ringblom.

Drammen Bandy hadde en vrien oppgave borte mot tabelltreer Ullern, og gikk på et tap. Etter 1–1 ved sidebytte koblet Oslo-laget grepet i målprotokollen i siste omgang og seiret 4–2. Tomålsscorer Even Thiseth ga imidlertid drammenserne håp om seier da han ga laget ledelsen 2–1 tre minutter ut i andre omgang. Men hjemmelaget snudde matchen.

– Vi kunne godt ha ledet med et par mål til pause. Det var ufortjent med kun 1–1. Vi tok en fortjent 2-1-ledelse, men gikk dessverre tomme for krefter etter hvert på grunn av to skader. Ullern fikk etter hvert satt inn et trykk på oss, og vi hadde ikke nok krefter å svare med, kommenterer Anders Olsen, Drammens assistenttrener.

Ellers gikk regjerende mester Stabæk på en smell i toppkampen borte mot Ready. Sistnevnte vant 6–3 og tok over tabelltoppen.

Slik er stillingen etter åtte runder:

1) Ready 15 poeng, 2) Stabæk 14, 3) Ullern 13, 4) Solberg 10, 5) Mjøndalen 8, 6) Drammen 7, 7) Ullevål 4, 8) Sarpsborg 3, 9) Øvrevoll/Hosle 3, 10) Høvik 1.

Sarpsborg og Øvrevoll/Hosle avslutter den åttende runden mandag kveld.