Stopper MIF tapsrekka?

Etter en solid sesongstart stoppet det helt opp for MIF utover i juli. Det er blitt fem strake tap, og de brune har falt ned på kvalikplass.

DEL

(Drammens Tidende) MJØNDALEN: Onsdag kveld (kl. 18.00) har Mjøndalen mulighet til å komme på vinnersporet igjen. Da er Odd motstander på Consto Arena.

Trener Vegard Hansen tror sjansen til seier mot Odd på hjemmebane er stor, og han er optimistisk før kampen. Og tror man vil få se en langt bedre MIF-utgave enn tilfelle var i den skuffende forestillingen borte mot Sandefjord sist søndag – som endte med 1-0-tap.

– Vi slo Odd 2–0 her hjemme i fjor, og jeg tror vi kan vinne igjen. Troen er stor på kampplanen vi har lagt. Selv om vi har tapt fem på rad så vil vi ikke svartmale situasjonen. Det har vært mye bra, og defensivt har det vært solid. Men prestasjonen mot Sandefjord sist var altfor dårlig, og det har vi fokusert på nå for å prestere bedre mot Odd, sier Hansen.

MIFs lag:

Sosha Makani – Alexander Betten Hansen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragnes, Lars Olden Larsen , Stian Semb Aasmunsen, Martin Rønning Ovenstad, Tonny Brochmann, Shuaibu Ibrahim, Fredrik Brustad.

TØFF PERIODE: MIF-trener Vegard Hansen har fått mye å tenke på etter fem strake tap.

TØFF PERIODE: MIF-trener Vegard Hansen har fått mye å tenke på etter fem strake tap. Foto:

Som nevnt har Mjøndalen gode minner fra hjemmekampen mot Odd i fjor. Det ble 2-0-seier midt i juli etter mål av Olivier Occean og Tonny Brochmann (straffe). Bruntrøyene spilte også en god bortekamp på høsten og ledet både 1–0 og 2-1, men tapte 3–2.

Odd har levert en god innledning på sesongen og ligger på 4. plass etter ti runder, men tapet av spissen Tobias Lauritsen (beinbrudd mot Aalesund sist) var et slag i trynet. Fra før er toppscorer Torgeir Børven solgt til Rosenborg.

Mjøndalen har etter hvert falt ned til kvalikplass (14. plass) etter de fem strake tapene, og trenger utvilsomt en trepoenger.

Hos MIF er kapteinen Christian Gauseth fortsatt ute med en hofteskade. I tillegg har Vamouti Diomande (langtidsskadd) og Kristoffer Nesse Stephensen (sykmeldt) vært utilgjengelige i lang tid.

– Kan ikke grave oss ned

I det 33. minutt fikk Alexander Betten Hansen rødt kort. Trener Vegard Hansen sier til Eurosport etter kampen at han synes dommer avgjørelsen er streng.

– Rødt er veldig strengt, men det kommer veldig sjelden noe godt ut av å løfte beinet så høyt. I beste fall får du et frispark mot deg, og i verste fall blir du utvist. Dette er en ny situasjon som går mot oss, sier Hansen til kanalen.

Mjøndalen gikk etter kveldens kamp på sitt sjette tap på rad.

– Nå går ting mot oss på alle måter egentlig. Nå vi spiller bra, så er det ikke bra nok. Når det er lag vi skal slå, så går det dårlig. Akkurat nå flyter det dårlig for oss, sier treneren, men sier det kommer til å snu:

– Akkurat nå er vi inne i en tung periode. Det har vi vært før også, og det kommer til å snu for Mjøndalen også. Det kommer muligheter i de neste kampene, så vi kan ikke grave oss helt ned.

Artikkeltags