Gå til sidens hovedinnhold

Statsbudsjettet 2022 og uføretrygd - Fylkeslaget setter sin lit til at SV får reversert forslaget

Norges Blindeforbund Buskerud reagerer kraftig på regjeringens forslag om å kutte i fribeløpet til uføre i statsbudsjettet for 2022.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Friløpet er penger uføre kan tjene uten at det blir kuttet i trygden, slik at det er mulig å påta seg verv og deltidsjobb uten at dette reduserer trygden. Organisasjoner som Norges Blindeforbund, og andre tilsvarende organisasjoner er helt avhengige av frivillige, og frykter for at det vil bli vanskelig å få frivillige til å påta seg verv og andre oppgaver i fremtiden.

Det er viktig å være aktiv og føle at man bidrar i samfunnet når man har en funksjonsnedsettelse, og en liten kompensasjon i form av noen kroner, er uansett hvordan man ser på det, en liten motivasjon for å bidra. Uten frivilligheten stopper Norge! Brukernes røst blir stadig viktigere, og det er stor etterspørsel etter brukerrepresentanter både i kommunale- og fylkeskommunale råd for personer med funksjonsnedsettelse og i helseforetak.

Det sier seg selv at organisasjonene skal slite for å finneegnede kandidater når «gulroten» eventuelt blir borte. Fylkeslaget setter sin lit til at SV får reversert forslaget, slik at vi kan være trygge på at vi vil finne gode og motiverte frivillige i årene som kommer

Kommentarer til denne saken