(Drammens Tidende)

Løfshus har gjennom mange år som langrennsleder samarbeidet med Skofterud. Han beskriver henne som en positiv og livsglad jente, og først og fremst som en god skiløper.

– Dette er bare bunnløst tragisk. Mine tanker går til de aller nærmeste vennene og familien. Det blir som et sort hull der verden raser sammen, sier Løfshus til NTB.

– Vibeke var først og fremst en løper med gode resultater. Og så har hun vært en fargeklatt, en livsglad jente som alltid har bydd på seg selv og vært positiv.

– Hun har hatt sine oppturer og nedturer, men det er den positive og livsglade jenta vi kommer til å huske henne som, fortsetter Løfshus.

Han tror mange i Langrenns-Norge går noen tunge dager og uker i møte. Skofterud la opp så sent som i 2015, og flere av dagens aktive landslagsløpere sto henne svært nær.

– De fleste av jentene har konkurrert sammen med henne, og for dem vil det bli veldig tungt framover. Det vil ikke bli det samme å ta på seg treningsskoene de neste dagene, sier Løfshus og legger til:

– Dette vil prege oss i morgen, det vil prege oss i neste uke, om en måned og helt sikkert under sesongoppkjøringen på Beitostølen.

LES FLERE SAKER: