(Drammens Tidende)

(Nettavisen): Søndag kom sjokkmeldingen om at Vibeke Skofterud hadde omkommet i en vannskuterulykke. Den olympiske mesteren fra stafetten i Vancouver i 2010 ble 38 år gammel.

Dødsfallet til den folkekjære langrennsyndlingen har skapt både sjokk og sorg hos flere idrettsutøvere, så vel som profilerte mennesker i Norge.

En av dem som har uttrykt sin sorg er hennes tidligere trener, Steinar Mundal.

– Helt forferdelig å få beskjeden. Jeg har trent henne i mange år, og vi har hatt veldig godt kontakt som venner i ettertid. Det er vanvittig trist. Hun var alltid blid og et fyrverkeri av et menneske med mye pågangsmot, sier Mundal til Nettavisen.

Også den tidligere sportssjefen for langrennslandslaget, Åge Skinstad, har kommentert Skofteruds dødsfall:

– Det er ufattelig trist. Jeg ville ikke tro det da jeg fikk høre det. Mine tanker går til de nærmeste – jeg kan ikke forestille meg hvordan de har det, sier Skinstad til Nettavisen.

LES OGSÅ: Vibeke Skofterud omkom i vannscooterulykke

– Kommer til å bli dypt savnet

Idrettspresident Tom Tvedt mottok nyheten om Vibeke Skofteruds dødsfall med stor tristhet.

– En markant personlighet og fantastisk idrettsutøver har gått bort. Det er med stor tristhet jeg har fått nyheten om at Vibeke Skofterud er omkommet i en ulykke. Hun kommer til å bli dypt savnet, sier Tvedt.

Idretts-Norge er i sorg etter meldingen om at Skofterud ble funnet død etter en vannscooterulykke i Arendal i Aust-Agder. Den tidligere langrennsløperen ble bare 38 år gammel.

– Vibeke Skofterud var beundringsverdig som idrettsutøver og med sin åpenhet, sier idrettspresidenten.

Artikkelen fortsetter under bildet:

 

LES OGSÅ: Landslagssjefen i sorg etter Skofteruds bortgang

– Tragedie

Også nåværende landslagssjef, Vidar Løfshus, har uttrykt sin sorg på vegne av Norges Skiforbund:

– Det er en ufattelig tragedie at vår alles livsglade Vibeke er borte. Våre tanker går til Vibekes familie og hennes nærmeste, sier Løfshus i en pressemelding.

På sosiale medier strømmer meldingene på fra norske profiler både i og utenfor idrettsmiljøet. Petter Northug sier de hadde mange morsomme år sammen på landslaget.

– Ufattelig trist å høre at Skofterud er borte. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, skriver han på Facebook.

Jan Åge Fjørtoft minnes tidene og stundene han hadde med Skofterud:

– Min gode venn, Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente har forlatt oss, skriver Fjørtoft på Twitter.

Snowboard-esset Helene Olafsen jobbet sammen med Skofterud i Discovery. Hun har også tatt til sosiale medier:

– Uendelig trist og meningsløst. Tankene går til de som henne nærest, skriver Olafsen.

LES OGSÅ: Kulturministeren: – Trist og meningsløst

– Mistet et fantastisk menneske

NRKs langrennsekspert og tidligere langrennsløper, Fredrik Aukland, minnes også Skofterud på Twitter:

– Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og en unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet, skriver Aukland på sosiale medier.

Også NHL-stjernen Mats Zuccarello har tatt til Twitter, og har lagt ut et bilde av den omkomne OL-vinneren:

– Dette er så trist. Tanker går til familie og venner. hvil i fred, Vibeke, skriver Zuccarello på Twitter.

LES OGSÅ: Idretts-Norge sørger etter Vibeke Skofteruds dødsfall

– Et forbilde

Svenske langrennsstjerner, med Charlotte Kalla i spissen, er i sorg over Vibeke Skofteruds bortgang.

– Vibeke var et av mine forbilder da jeg kom inn i landslaget. En positiv person og gledesspreder som virkelig bidro til det fine samholdet med det norske laget. Hun var en profil innen sporten og bød mye på seg selv, skriver Kalla i en følelsesladd melding til Aftonbladet.

– Den tragiske nyheten kom som et sjokk for meg. Det kjennes ubehagelig og vanskelig å ta inn at en slik livsglad, positiv og energisk idrettskamerat som Vibeke Skofterud ikke lenger er med oss. Det er med sorg i hjertet jeg nå tenker på Vibeke og hennes nære og kjære. Hvil i fred, Vibeke, fortsetter den svenske langrennsdronningen.

Også skiparet Anna Haag og Emil Jönsson har gode ting å si om langrennsløperen som mistet livet i en vannscooterulykke i Arendal.

– En fantastisk livsglad person og konkurrent som har forlatt oss. Helt ufattelig og så tragisk. Alle tanker går til hennes familie og venner, skriver Haag og Jönsson i en SMS til Expressen.