Tøffe tak i Landfallhytta Opp

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Øvre Eiker seier i mandagens motbakkeløp.

DEL

I mandagens motbakkeløp i Drammen, Landfallhytta Opp, ble det klar klasseseier i 14-15-årsklassen til Helene Marie Fossesholm, Vestfossen IF.

Til sammen over 200 deltagere, i alderen 9 til 79 år, fullførte de 335 høydemeterne opp i løpet av 3,4 kilometer under IF Sturlas arrangement.

Ikke helt fornøyd

Selv med seier i sin årsklasse med tiden 21.13 var ikke 9. klassingen på Vestfossen ungdomsskole helt fornøyd.

- Nei, det gikk ikke veldig bra. Jeg synes det gikk tungt, og det er bare sånn det er noen ganger, sier Helene Marie Fossesholm.

- Jeg er ikke misfornøyd og synes løypa var veldig fin selv om det var veldig slitsomt opp den bratteste bakken mot slutten der, sier hun.

Den spreke Vestfossen-jenta gikk det imidlertid langt lettere for under rulleskirennet i Lysebotn Opp tidligere i sommer.

Fossesholm ble her kun slått av tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng fra Nes som tok dobbeltseier i 18-19-årsklassen i det løpet.

Da slo Helene Marie knock-out på hele den øvrige ski-eliten blant Norges unge og lovende langrennsløpere.

I tillegg har hun blitt ungdomsmester i Norge i terrengsykling både i sprint og på rundbane, så 2015 har totalt sett vært et godt år for kondisjonsfenomenet fra Øvre Eiker.

Harde fighter

I mandagens motbakkeløp, fra Thorleif Haug-statuen ved Drammen sykehus og opp til serveringsstedet Landfallhytta, ble det mange harde ”fighter” i kveldsmørket.

Det ble seier til konnerudgutten Anders Myhre Sjurseth (16.24) i herreklassen, og ny løyperekord på knallsterke 17.55 av unge Karoline Simpson-Larsen fra Voss blant kvinnene.

Landfallhytta Opp har blitt arrangert siden 2008, og løyperekorden for herrer er det arrangørenes egen Ferdinand Kvan Edman som satte med tiden 15.50 i 2012.

Dette er vel for øvrig også det eneste motbakkeløpet i Norge som blir arrangert på kveldstid i ei lysløype.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken