– Jo takk, jeg har det bare bra. Det var utrolig gøy at det gikk bedre enn forventet, sier Hokksund-gutten behersket på telefon til Eikerbladet fra Sveits.

Sølvet som varmer

Da Eikerbladet snakket med ham like etter at han var tatt ut til å representere fedrelandet sa han at han ville være fornøyd med en topp-15 plassering. Det gikk jo som ei kule.

– Det var nesten mest gøy å ta sølvmedaljen i teameventen sammen med tre lagkamerater, sier han.

En teamevent (lagkonkurranse) er parallellslalåm der to gutter og to jenter fra hver nasjon deltar. Lucas og de tre andre slo først ut Belgia, så sto USA for tur før Østerrikerne fikk smake norske vikingers fart. I finalen ble hjemmefavoritten Sveits litt for raske.

Det hører også med til historien at Lucas Braathen vant alle sine heat.

LES OGSÅ: Lucas til topps to ganger i helga

Tittel i storslalåm

VM-uka åpnet med super-G. Det gikk heler dårlig. Lucas fikk høyere fart enn forventet, gjorde en feil i dempinga og klarte ikke den påfølgende porten.

Den første VM-tittelen kom tirsdag i storslalåm. Han kom totalt på 11. plass i konkurransen, men det deles ut VM-titler i alle årsklasser. Lucas var den beste under 18 år, og kunne derfor hente med seg tittelen.

Han var rangert som nummer 52 (startnummer) før konkurransen. Etter 1. omgang lå han på 22. plass, men en god 2. omgang brakte ham helt opp til 11. plass totalt.

Tittel i slalåm

Onsdag kapret han en ny tittel i U18, i slalåm. Fra startnummer 33 plasserte han seg på 11. plass etter første kjøring. En god andre runde sikret ham 6.-plassen og dermed premie.

– Totalt sett havnet jeg høyere enn forventet, men jeg gjorde for mange feil, så jeg må bare hjem å trene mer, sier han.

Med to rene turer i begge slalåmdisiplinene mener han at han hadde vært mye nærmere toppen. Husk at dette er VM for juniorer fra 17 til 21 år. Lucas er derfor en av de yngste som deltok.

Brukte Youtube og lærte av de beste 

Feirer med renn

Torsdag kommer ham hjem, og det skal han feire på sin måte.

– He he, det blir en ny rennrunde. Det er tre renn i Oslo i helga. Det første går allerede fredag, forteller han, og ler igjen.

– Jeg fikk en ny støttespiller etter at jeg ble tatt ut til VM. Nå må jeg bare kjøre enda bedre for å få flere. Det er plass til flere logoer på jakka, gir han et hint om.

 

Se VM-glimt i bildegalleriet øverst i saken