MIF slukket Brann igjen – tok knallsterk seier

Mjøndalen er fortsatt Branns store mareritt. I den tiende hjemmekampen på rad gikk MIF av banen uten tap mot bergenserne.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Det ble 2-1-seier til Mjøndalen over Brann i fotballens eliteserie på Consto Arena søndag kveld.

For heller ikke denne gang fikk topplaget Brann noen revansj mot «lille» Mjøndalen. Bergenserne har fortsatt ikke slått MIF i eikerbygda siden mai 1975. Nå står MIF med ti strake hjemmekamper uten tap mot de røde fra Vestlandet. Og totalt sett har eikværingene seks kamper på rad uten nederlag (hjemme- og bortekamper) mot samme motstander.

Det ble en uhyre spennende kamp. MIF tok tidlig ledelsen etter et praktangrep, som endte med at Stian Semb Aasmundsen scoret. Men Brann kom kjapt tilbake ved Bamba. Vetle Dragnes ble den store helten da han scoret med skudd som gikk via en Brann-spiller – etter rundt en times spill. Det er mulig det var et selvmål, men det var backens fortjeneste i alle fall.

MIF leverte en imponerende andre omgang og vant fortjent til slutt. Mot slutten var Buskerud-laget rett og slett best, og klatret opp på 11. plass.

– Det var deilig. Nå har jeg ikke scoret mål for Mjøndalen siden jeg kom, så det var på tide. Mål er mål uansett, så det var deilig å se den gå inn, sier matchvinner Dragnes til Eurosport etter kampen.

Pangstart, men Brann slo tilbake

Det skjedde ingenting i de første minuttene, men så eksploderte det på Consto Arena i det 8. minutt. Vi fikk se et flott Mjøndalen-angrep. Sondre Liseth fant backen Vetle Dragsnes på venstrekanten. Sistnevnte kom til dødlinja og la et flatt innlegg. Stian Semb Aasmundsen kom bakfra på løp og banket ballen i mål. 1–0 til MIF. Hvilken pangstart for bruntrøyene.

Mjøndalen virket veldig pigge hver gang de gikk i angrep i startfasen. Like etterpå knallet Quint Jansen til på et frispark fra langt hold, men ingen var frempå på returen.

Men heller ikke i denne kampen skulle MIF være så lenge i sin 1-0-ledelse. Vertenes stopper Sondre Solholm Johansen klarerte rett opp. Etter klabb og babb foran mål satte Daouda Bamba inn utligningen til 1–1 i nettaket fra kort hold.

Da hadde begge lag scoret på sin første målsjanse. Brann hadde kommet mer med etter hvert, og tok mest initiativ. MIF ble spilt ganske lavt i det nærmet seg en halvtimes spill.

Lagene tok liten risiko inn mot pause, og få sjanser ble skapt. Mye av spillet foregikk på midten, med Brann for det meste i førersetet. De rødes Ruben Kristiansen hadde et brukbart forsøk etter 38 minutter. Skuddet gikk en halvmeter utenfor.

MIF hadde også en stor sjanse noen minutter før pause. En heading etter dødball gikk like utenfor.

Opp i ledelse igjen

Det var Mjøndalen som kom til den første store muligheten etter hvilen – etter 49 minutter. Sondre Solholm Johansen steg til værs etter en corner og headet hardt. Brann fikk med nød og neppe avverget.

Ellers var det Brann som var mest på offensiven i innledningen på omgangen, uten at de kom til noen store farligheter.

Men det var igjen MIF som skulle ta ledelsen i matchen. Det var en litt merkelig scoring. Dragsnes dro til. Skuddet gikk via en Brann-spiller, og ballen dalte i bue ned i det høyre hjørnet. Så var det 2–1 til de brune etter en snau times spill.

Nå var venstreback Dragsnes på hogget. Seks minutter holdt romerikingen på å score på en lobb. Den gikk i tverrliggeren!

MIF luktet på en 3-1-ledelse. En fiks frisparkvariant havnet i beina på Tonny Brochmann. Innlegget traff nesten William Sell ved bakerste stolpe.

I det 72. minutt var Pontus Silfwer millimeter fra å score fra skrå vinkel. Det kokte på stadion.

Mjøndalen kjørte kampen i denne perioden, og Brann hang i tauene – virket det som. Skulle MIF klare dette?

På slutten forsvarte vertene seg godt og rodde i land en flott og viktig triumf.

– Fantastisk deilig

MIF-trener Vegard Hansen var en svært fornøyd mann etter kampen.

– Dette var selvfølgelig fantastisk deilig. Jeg synes vi vinner fortjent også. Veldig glad for andreomgangen, da spiller vi bra. Vi skapte mange sjanser og kunne og burde fått 3-1, sier Hansen til Eurosport.

En som ikke var fornøyd etter kampslutt, var Veton Berisha. Til Eurosport var han tydelig på hva han synes om kampen.

– Elendig, svarte angrepsspilleren.

På spørsmål om hva han var irritert over, svarte Berisha at Brann ikke spilte og at de ikke klarte å slå MIF.

– Det er et lag vi skal slå og det er helt elendig.

Kampfakta Mjøndalen-Brann

Fotball. Eliteserien, menn:

Mjøndalen-Brann 2-1 (1-1)

Consto Arena, 2.614 tilskuere

Mål: Mål: 1-0 Stian Semb Aasmundsen (8), 1-1 Daouda Bamba (19), 2-1 Vetle Dragsnes (59).

Sjanser: MIF 7, Brann 5

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar.

Gult kort: Quint Jansen, Stian Semb Aasmundsen, Tonny Brochmann, Mjøndalen, Veton Berisha, Vito Wormgoor, Brann.

Mjøndalen (4-3-3): Julian Faye Lund – William Sell, Sondre Solholm Johansen, Quint Jansen, Vetle Dragsnes – Stian Semb Aasmundsen (Jibril Bojang fra 90.), Christian Gauseth, Pontus Silfwer – Tonny Brochmann (Akeem Latifu fra 88.), Olivier Occéan, Sondre Liseth (Fredrik Brustad fra 81.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste (Christian Eggen Rismark fra 81.), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Petter Strand, Amer Ordagic, Kristoffer Barmen (Azar Karadas fra 73.) – Gilbert Koomson (Gilli Rólantsson fra 77.), Daouda Bamba, Veton Berisha.

Artikkeltags