Ny pallplass i VM-rally

LEVERTE IGJEN: Torstein Eriksen etter pallplassen i VM-rallyet i Chile.

LEVERTE IGJEN: Torstein Eriksen etter pallplassen i VM-rallyet i Chile. Foto:

Av

Torstein Eriksen (29), kartleseren fra Steinberg, avsluttet dobbelrunden i Sør-Amerika med nytt knallsterkt VM-løp i rally og pallplass – denne gang i Chile.

DEL

(Drammens Tidende) CHILE: Duoen Mads Østberg og Torstein Eriksen var raskeste bil, men ble hindret i kampen om seieren da bremsene forsvant tidlig på andre dag av løpet. Til tross for tolv etappeseiere av 16 mulige, endte de VM-runden 23 sekunder bak det unge finske stjerneskuddet Kalle Rovanpera.

Eriksen fortsetter dermed suksessen i rally-VM. Etter to av to seire i den nest grommeste VM-klassen, henholdsvis Sverige og Argentina, var kartleseren også på plass på vestkysten av Chile for å kjempe om seier nummer tre da det splitter nye løpet stod for tur.

Mekanisk feil

Etter første av tre dager med kjøring, skilte det kun 2,4 sekunder og det i favør finnen. Lørdag morgen bestemte Østberg og Eriksen seg for å settet inn støtet og vise hvem som er raskest. De åpnet knallsterkt på den syvende etappen og distanserte konkurrentene med et tempo av øverste kaliber, men drøyt 10 km før mål mistet de samtlige bremser på deres Citroen C3 R5 pga mekanisk feil og måtte trille inn til mål på etappen for å prøve å reparere feilen. Det var en ødelagt bremseslange.

- Vi visste etter gjennomkjøringen at åpningsdagen kom til å være svært krevende og at mye kom til å skje. Derfor var vi veldig fornøyde med å ha fulgt planen og var klare for å ta i litt ekstra på lørdag. Det så ut til å fungere, men dessverre skjedde det en feil utenfor vårt ansvar og vi mistet godt over ett halv minutt på dette, forklarer Eriksen.

Sterk avslutning

Søndag ble løpet avsluttet med fire knallsterke etapper, der fjorårets WRC-duo faktisk leverte tider helt oppe på nivå med den øverste VM-klassen og beviste alle hva slags nivå de er på.

- Det var dessverre ikke noe å gjøre. Vi ga bånn gass resten av helgen og tok innpå, men ikke nok. Likevel var dette en svært positiv helg der vi viser at det er gjort store steg på bilen og at vi har tempoet som skal til for å vinne, avslutter Eriksen som ligger på 2. plass i mesterskapet WRC2 PRO for kartlesere med sine 68 poeng, kun 5 poeng bak ledende Edmondson fra Storbritannia. Om bare to uker forflytter VM-sirkuset seg tilbake til Europa og Portugal.

STOR INTERESSE: Her har Mads Østberg og Torstein kommet til mål VM-rallyet i Chile. Mye publikum var på plass.

STOR INTERESSE: Her har Mads Østberg og Torstein kommet til mål VM-rallyet i Chile. Mye publikum var på plass. Foto:

LES OGSÅ: Godsets laveste tilskuertall på ti år: – Hvis du ikke vinner, så kommer ikke folk

Artikkeltags