Vegard Hansen setter lit til samme ellever

MIF-trener Vegard Hansen er på offensiven før skjebnekampen hjemme mot Sarpsborg 08, selv om de brune ligger sist - og står med åtte strake kamper uten seier.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: For Vegard Hansen mener Mjøndalen er på rett vei etter uavgjort i de to siste kampene i fotballens eliteserie. Først 1–1 hjemme mot Strømsgodset i Ælv Classico, og så 0–0 i bortekampen mot serietoer Bodø/Glimt sist mandag.

– Jeg synes vi var nærmest seieren mot Godset. I Glimt-kampen var vi litt heldige. De skapte noen store sjanser, men den offerviljen gutta viste i forsvar er en viktig egenskap å ta med seg inn i sesongavslutningen. Jeg vil si at selvtilliten i laget er bra, sier MIF-trener Vegard Hansen.

MIF-treneren sender utpå de samme elleve som berget ett poeng mot Glimt.

Dette er MIFs lag (4-5-1): Julian Faye Lund – William Sell, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragnses – Joackim Olsen Solberg, Tonny Brochmann, Pontus Silfwer, Stian Aasmundsen, Christian Gauseth – Fredrik Brustad.

Etter åtte strake kamper uten seier (inkludert cup) trenger MIF sårt en trepoenger for å henge med i kampen om å redde plassen i Eliteserien. Fem runder før slutt ligger bruntrøyene helt sist, men det er kun ett poeng opp til sikker plass. Den plassen innehar nettopp Sarpsborg 08 som Hansens møter i et skikkelig bunndrama hjemme på Consto Arena søndag kl. 18.00. Med seier kan vertene ta et skikkelig jafs oppover på tabellen.

OPTIMIST: MIF-trener Vegard Hansen har stor tro på at en etterlengtet trepoenger kommer mot Sarpsborg 08 hjemme søndag.

OPTIMIST: MIF-trener Vegard Hansen har stor tro på at en etterlengtet trepoenger kommer mot Sarpsborg 08 hjemme søndag. Foto:

– Mer direkte og kyniske

– Vi har en god sjanse. Sarpsborg var vel det beste laget i hjemmekampen mot Brann (1-1), men det er en grunn til at de også ligger i bunnen. Det ser ut til at de er blitt mer direkte og kyniske i spillemåten i det siste, kommenterer Hansen.

Sarpsborg 08 har bare én borteseier i år, men den kom i forrige forsøk – i bunnoppgjøret mot Ranheim (2-0). Østfoldingene er dessuten det laget som har scoret færrest mål (26) hittil i årets eliteserie.

MIFs statistikk mot Sarpsborg 08 er brukbar. De brune er ubeseiret i de tre oppgjørene i Eliteserien. Det har endt uavgjort i alle tre – 1–1 (H) og 2–2 (B) i 2015, og det ble 1–1 i Sarpsborg i vår.

Seks spillere i faresonen

Mjøndalen har igjen tre hjemmekamper og to bortekamper. Hjemmekampene mot Ranheim (10. november) og Vålerenga (1. desember – siste runde) ses også på som gode seiersmuligheter – i likhet med søndagens match, mens bortekampene mot Odd (4. november) og Stabæk (24. november) på papiret naturlig nok virker tøffere.

Hele seks MIF-spillere må sone karantene ved neste gule kort. Det gjelder Quint Jansen, Joackim Olsen Solberg, Sondre Solholm Johansen, Tonny Brochmann, Stian Semb Aasmundsen og Sondre Liseth.

Artikkeltags