Vegard Hansen før de fire siste kampene: – Vi bør ha to trepoengere

MIF har spilt uavgjort i tolv av 26 seriekamper, inkludert de tre siste. Med kun fire kamper igjen haster det for de brune med å komme på vinnersporet for å unngå nedrykk.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Det holder ikke med bare uavgjort.

Før den 27. seriekampen sin i fotballens eliteserie, ligger Mjøndalen nest sist. Inkludert cup har MIF spilt ni kamper på rad uten seier.

Det begynner å bli lenge siden laget vant en fotballkamp. Det var hjemme mot Brann (2–1) 18. august. Tiden begynner å renne ut for bruntrøyene, og laget må begynne å vinne hvis plassen skal reddes.

Disse fire kampene står igjen:

Mandag kveld kl. 19.00: Odd (B).

10. november: Ranheim (H).

24. november: Stabæk (B).

1. desember: Vålerenga (H).

TRENTE PÅ ÅSSIDEN: MIF-trener Vegard Hansen ledet treningen på Åssiden stadion lørdag.

TRENTE PÅ ÅSSIDEN: MIF-trener Vegard Hansen ledet treningen på Åssiden stadion lørdag. Foto:

– Vi bør ha to trepoengere. Ett poeng i snitt på de fire siste kampene vil ikke holde, konkluderer MIF-trener Vegard Hansen.

Mot Odd mandag

Første oppgave er borte mot serietreer Odd mandag. Dag-Eilev Fagermos menn er store favoritter, men er i svak form – og torsdag tapte telemarkingene 3–0 hjemme for Haugesund i NM-semifinalen.

– Ja, vi har registrert det, og ser muligheter. Vi tok ett poeng i Bodø nylig mot Glimt, så da er det også fint mulig å klare det borte mot Odd, sier Hansen, som synes det er slitsomt med mandagskamp siden han må sitte å se på spennende kamper på TV med de andre bunnlagene involvert hele helga.

– Det er fælt, melder Hansen.

MIF-treneren antyder at man i utgangspunktet vil være fornøyd med ett poeng på Skagerak Arena, siden det er bortekamp mot et topplag. Men omstendighetene i tabellbunnen gjør at det må jaktes på seier.

– I de tre siste kampene har vi vært solide defensivt, og kun sluppet inn ett mål. Men vi har skapt for lite fremover. Denne uken har vi trent mye på det offensive. Vi må komme til flere sjanser, forteller Hansen.

Mjøndalen har ikke vært noen kasteball i comebacksesongen i Eliteserien, men har slitt med å vinne kamper. Hele tolv av 26 matcher har endt uavgjort, mens det bare er blitt fire seire. En av de seirene kom hjemme mot nettopp Odd (2–0) i sommer.

Kan MIF slå Odd for andre gang i år? I så fall blir Buskerud-laget det første laget som vinner borte mot Odd i seriespillet.

Liseth skadet

Igjen må de brune klare seg uten angrepsspilleren Sondre Liseth som sliter med en ankelskade. Ellers ser MIF ut til å mønstre et skadefritt mannskap. Både Jacob Bergström (spiss) og Jibril Bojang (angrep) var i full trening i helga.

MIF trente for øvrig på Åssiden stadion lørdag og i fotballhallen i Hokksund søndag, fordi det var turnering på Consto Arena og i Mjøndalshallen i helga.

PS! Stian Semb Aasmundsen, MIFs midtbanespiller, fylte 30 år lørdag. Han scoret for øvrig et av målene da MIF sist spilte borte mot Odd. Det var i Eliteserien i 2015, og gjestene klarte 2–2 etter å ha ligget under 2–0 ved pause.

Disse starter for MIF:

Julian Faye Lund, Quint Arie Jansen, Vetle Winger Dragsnes, William Sælid Sell, Sondre Solholm Johansen, Joackim Andreas Olsen Solberg, Tonny Brochmann Christiansen, Carl Pontus Solfwerm Jacob Bergström, Stian Semb Aasmundsen, Christian Gauseth.

JUBILANT: Stian Semb Aasmundsen, MIF, fylte 30 år lørdag. Her fra lørdagens trening.

JUBILANT: Stian Semb Aasmundsen, MIF, fylte 30 år lørdag. Her fra lørdagens trening. Foto:


Artikkeltags