MIF med ny knall-statistikk: Har spilt ni kamper mot Kristiansund – og aldri tapt

MIF opprettholdt sin gode statistikk mot Brann sist ved å banke bergenserne igjen sist helg. Statistikken mot søndagens motstander Kristiansund er like bra.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Så spørs det om Mjøndalen beholder sin gode trend mot Kristiansund, som de brune møter på bortebane i fotballens eliteserie søndag kl. 18.00.

I forrige serierunde vant MIF 2–1 på Consto Arena mot Brann. Dette var tiende gang på rad eikværingene unngikk tap bergenserne hjemme.

Mjøndalen er også en skrekkmotstander for Kristiansund. MIF har møtt laget fra Nordmøre ni ganger siden 1991, og har ikke tapt – fem seire og fire uavgjort.

I 1991 het laget riktignok Kristiansund FK. Kristiansund BK ble stiftet i 2003, etter en sammenslåing av Kristiansund FK og Clausenengen.

Her er MIFs resultater mot Kristiansund:

1991: MIF-Kristiansund 3–0 (1. divisjon).

1991: Kristiansund-MIF 1–1 (1. divisjon).

2013: MIF-Kristiansund 2–1 (1. divisjon).

2013: Kristiansund-MIF 0–2 (1. divisjon).

2014: MIF-Kristiansund 2–2 (1. divisjon).

2014: Kristiansund-MIF 1–1 (1. divisjon).

2016: MIF-Kristiansund 3–1 (1. divisjon).

2016: Kristiansund-MIF 0–2 (1. divisjon).

2019: MIF-Kristiansund 1–1 (Eliteserien).

GOD UKE: MIF-trener Vegard Hansen har hatt en god uke etter seieren mot Brann. Kan han smile etter matchen mot Kristiansund søndag også?

GOD UKE: MIF-trener Vegard Hansen har hatt en god uke etter seieren mot Brann. Kan han smile etter matchen mot Kristiansund søndag også? Foto:

– Ja, vi har hatt et bra tak på dem. Blant annet slo vi Kristiansund to ganger det året de rykket opp i Eliteserien – i 2016. Rart med det, og jeg tror det er litt tilfeldig. Men vi kan slå dem igjen på søndag. Sjansen er god, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Han husker godt at Mjøndalen var på god vei mot en ny triumf mot KBK i vår, men at gjestene fikk en noe heldig 1-1-utligning på slutten av vårkampen på Consto.

MIF-guttene fikk en boost av å slå Brann sist, og Hansen beskriver en god treningsuke.

– Her er det god stemning og god kvalitet på treningene. Vi har trent godt og smart, og jeg synes spillerne er gode. Det ser bra ut, fortsetter en optimistisk Hansen.

Bruntrøyene (11. plass) trenger også en borteseier for å holde seg vekk fra den verste nedrykkssumpen. Det er blitt to flotte hjemmeseiere mot topplagene Odd og Brann i løpet av en drøy måned, mens den eneste trepoengeren borte er kommet i lokaloppgjøret mot Strømsgodset i april.

– Kristiansund spiller veldig direkte med mange langballer. De er gode på andreballer og overganger, mens de også er dyktige i innleggsfasen og på dødballer. Det må vi være oppmerksomme på, melder Hansen.

Hos MIF er Joackim Olsen Solberg tilbake etter karantene (fire gule), mens Stian Semb Aasmundsen soner (fire gule) søndag – og får ikke spille mot sine gamle lagkamerater.

Siste: Her er Mjøndalens lag mot Kristiansund:

Julian Faye Lund – William Sell, Sondre Solholm Johansen, Quint Jansen, Vetle Dragsnes – Christian Gauseth, Joackim Olsen Solberg, Pontus Silfwer – Tonny Brochmann, Sondre Liseth, Olivier Occéan.

Ellers så starter Amahl Pellegrino, eks SIF og MIF, og får sin KBK-debut mot gamleklubben.

Artikkeltags