MIF-mareritt på Nordmøre – tapte 4–0 etter én Pellegrino-scoring

TØFT: Mjøndalen møtte Kristiansund på bortebane i Eliteserien søndag. Her scorer KBK kampens første mål. Det ble 4-0-tap.

TØFT: Mjøndalen møtte Kristiansund på bortebane i Eliteserien søndag. Her scorer KBK kampens første mål. Det ble 4-0-tap. Foto:

Aldri før hadde MIF tapt for Kristiansund før søndagens møte på Nordmøre, men denne gangen gikk de brune på den hittil styggeste smellen i eliteseriecomebacket.

DEL

(Drammens Tidende) KRISTIANSUND: Det endte til slutt 4–0 til Kristiansund over Mjøndalen i fotballens eliteserie på Kristiansund stadion søndag kveld. Rett og slett en elendig opptreden av MIF, og det største tapet hittil i 2019.

Bruntrøyene gjorde noen stygge misser i første omgang, og kom 2–0 bakpå rett før pause. Da tidligere SIF- og MIF-spiller Amahl Pellegrino – i sin KBK-debut, dunket inn 3–0 via stangen og inn rett etter hvilen var det god natt for gjestene.

Etter en positiv periode med kun ett tap på ti kamper (inkludert cupkamper) var dette en stor nedtur selvsagt. For første gang så tapte Mjøndalen også for Kristiansund. Etter ni på rad uten nederlag siden 1991.

MIF falt ned på 13. plass – plassen over kvalik.

Vegard Hansen, MIF-treneren, var meget skuffet og også overrasket over den svake prestasjonen.

- Jeg trodde vi var ferdige med denne type kamper. Vi gjorde dumme valg, og mangler også ferdigheter til å spille såpass dristig som vi gjorde i dag. Brudd mot oss og dødballer var noe vi hadde fokus på forhånd, og så skjer dette, sier Hansen til Eurosport.

Treneren legger til at han er veldig skuffet over at man ikke klarte å unngå å gi Kristiansund så mange muligheter - og måten laget slapp inn mål på var kritikkverdig.

MIF-slurv – to baklengs

Lite skjedde i åpningsminuttene. Det eneste var noen dødballer til begge lag som det ikke ble noe ut av. Ellers mye stillingskrig.

Det ble noe farlig da Mjøndalens Pontus Silfwer satte en klarering rett over eget mål etter 13 minutter.

På den påfølgende corneren sov MIF-forsvaret ved bakerste stolpe. Da dukket Kristiansunds stopper Christophe Pysyche og headet ballen kontant i mål. Dermed 1–0 til KBK på kampens første store sjanse.

Amahl Pellegrino debuterte for Kristiansund mot gamleklubben. Etter 19 minutter var «Pelle» på farten i velkjent driv på venstrekanten, men skuddet føk over.

Kristiansund hadde fått et merkbart grep om kampen etter ledermålet. Vertene hadde spilt seg til hele fem cornere etter bare 20 minutters spill. MIF kom ikke i gang med sitt spill.

Mjøndalen kom noe bedre med i det var spilt rundt en halvtime på Nordmøre, men lyktes ikke komme til noen store sjanser. Det nærmeste var Sondre Liseths curlende skudd i det 39. minutt – halvmeteren utenfor.

To minutter før pause holdt det på å bli 2–0 til KBK. Christian Gauseth gjorde en stygg feil på midten. Det endte med at Sondre Sørli kom alene mot MIF-keeper Julian Faye Lund. Sistnevnte reddet bortelaget i den situasjonen.

Minuttet etter ble det imidlertid 2–0. Denne gang var det William Sell som gjorde en grov feil, og Sørli hadde like etter igjen fri bane mot Faye Lund. Denne gang scoret angriperen sikkert. Og omgangen MIF fikk den en verst tenkelige slutt for eikværingene.

Pellegrino-mål

Men andre omgang fikk en marerittstart for Mjøndalen, og det er av sine egne man skal ha det. Pellegrino klinket til på direkten etter en Kristiansund-kontring. Ballen føk som en kule stang inn i det høyre hjørnet – og det sto 3–0 etter 47 minutter. Denne type scoring scoret drammenseren en rekke ganger for MIF i sesongene 2015–2017.

- Det var veldig gøy å spille for KBK. Jeg er veldig fornøyd, og målet var en signatur-scoring. Jeg har trent mye på akkurat det der, melder Pellegrino til Eurosport.

Nå så det meget vanskelig ut for Mjøndalen. Laget måtte ha en kjapp redusering. I det 54. minutt fikk Sondre Solholm Johansen en god sjanse etter corner, men skuddet gikk like over. MIFs største sjanse til da i oppgjøret.

Dette var definitivt ikke Mjøndalens dag. Rette før timen var spilt gikk Kristiansund opp i 4–0. Etter en dødball styrte til slutt Flamur Kastrati ballen i mål fra kort hold.

Kampen var naturlig nok avgjort etter 3-0-og 4-0-målet. Resten av matchen ble en transportetappe. MIF hadde noen halvsjanser til redusering, blant annet et godt frispark av Joackim Olsen Solberg etter 78 minutter.

Men tapet kunne fort blitt større også. Sørli var nok en gang alene med Faye Lund fem minutter slutt. Faye Lund reddet med en fin parade.

MIFs 17-årige debutant Frank Bamenye luktet litt på en redusering helt på tampen, men det ble bare corner.

Kampfakta Kristiansund-Mjøndalen

Fotball. Eliteserien, menn:

Kristiansund-Mjøndalen 4-0 (2-0)

Kristiansund stadion, 3.820 tilskuere

Mål: 1-0 Christophe Psyché (14), 2-0 Sondre Sørli (45), 3-0 Amahl Pellegrino (47), 4-0 Flamur Kastrati (59).

Målsjanser: KBK 7, MIF 1

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.

Mjøndalen (4-3-3): Julian Faye Lund – William Sell (Fredrik Brustad fra 62.), Sondre Solholm Johansen (Akeem Latifu fra 62.), Quint Jansen, Vetle Dragsnes – Pontus Silfwer, Christian Gauseth, Joackim Olsen Solberg – Tonny Brochmann (Frank Bamenye Bizoza fra 75.), Olivier Occéan, Sondre Liseth.

Kristiansund (4-2-1-3): Sean McDermott – Bent Sørmo, Christophe Psyché, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak (Erlend Sivertsen fra 82.) – Amidou Diop, Pål Erik Ulvestad – Liridon Kalludra – Sondre Sørli, Flamur Kastrati (Bendik Bye fra 63.), Amahl Pellegrino (Torgil Gjertsen fra 68.).

Artikkeltags