Makani ferdig i MIF

FORLATER MIF: Sosha Makani har spilt sin siste kamp for MIF.

FORLATER MIF: Sosha Makani har spilt sin siste kamp for MIF. Foto:

Den iranske toppkeeperen Sosha Makani (32) er ferdig i MIF. Avtalen med Makani er nå terminert.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: I vinter forlenget Sosha Makani sin kontrakt med Mjøndalen ut 2020-sesongen. Det ble gjort midt i hans skadeperiode. Den 32-årige målvakten fikk røket korsbåndet i fjor høst, og var på vei tilbake mot eventuelt førstelagsspill. Makani har i de siste ukene voktet MIF 2s mål i fotballens 3. divisjon. I det siste er det blitt vurdert om iraneren var hundre prosent klar for å spille eliteserie igjen.

Det var ventet at Makani på et tidspunkt skulle komme tilbake som førstekeeper for bruntrøyene (har sittet på benken i de siste kampene), men nå er det altså klart at hans kontrakt med MIF termineres.

- Begge parter fant ut at dette var beste løsning

I en kort pressemelding onsdag ettermiddag skriver MIF følgende:

«Keeper Sosha Makani og Mjøndalen IF er enige om å avslutte samarbeidet. Makanis avtale er terminert med virkning fra 27. august. Mjøndalen IF ønsker å takke Makani for innsatsen i den brune drakta og ønsker han lykke til videre».

Tirsdag signerte MIF den portugisiske keeperen Miguel Vieira (28) fra 3. divisjonsklubben Ørn Horten. De brune har også Julian Faye Lund, som har vært førstevalget i det siste, på lån fra Rosenborg, men avtalen går ut lørdag – når overgangsvinduet stenger. Det er uklart om låneavtalen med RBK forlenges.

MIFs sportssjef Kenneth Karlsen sier følgende i en SMS til Drammens Tidende:

– Vi har ingen ytterligere kommentarer om den saken. Utover at begge parter fant ut at det var beste løsning.

Tre perioder

Makani har spilt for MIFs førstelag i tre perioder. Hovedsakelig dreier det seg om høstsesongene i 2016, 2017 og 2018. På våren i 2017 og 2018 var han leid ut til henholdsvis Strømsgodset og iranske Sanat Naft Abadan. Iraneren storspilte i de tre periodene for MIF, og har holdt nullen i 20 av 39 offisielle kamper.

Tidligere i år åpnet Makani restauranten  «No. 1 Food Hall» i Mjøndalen sammen med en kamerat.

Drammens Tidende har ikke lyktes i å få noen kommentar fra Makani.

Artikkeltags