Ferdig i MIF

SLUTTER I MIF: Kingsley Olie har aldri klart å spille seg til fast plass i Mjøndalen.

SLUTTER I MIF: Kingsley Olie har aldri klart å spille seg til fast plass i Mjøndalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kingsley Olie (23) ble kjøpt av MIF for to år siden, men ett år før kontrakten går ut er nigerianeren ferdig i klubben.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Onsdag ble Kingsley Olies kontrakt med Mjøndalen Fotball terminert. MIFs sportssjef Kenneth Karlsen opplyser at kantspilleren formelt går ut av de brunes tropp fra og med 15. januar.

– Kingsley lyktes ikke med å slå gjennom i Mjøndalen, og han trenger mer spilletid. Derfor er vi blitt enige med Kingsley om at det beste er at han fortsetter sin karriere i en annen klubb, kommenterer Karlsen.

LES OGSÅ: Aasmundsen til Kristiansund

17 seriekamper

MIF kjøpte Kingsley fra den nigerianske klubben Crystal FC februar 2015, og signerte angriperen for to år. Karlsen og co. så et utviklings- og salgspotensial i 23-åringen, men han har altså ikke slått til.

Det er kun blitt 17 seriekamper i 1. divisjon på to sesonger, og bare fem matcher fra start. Bemerkelsesverdig nok har Kingsley vært i startelleveren i seriestarten både i 2016 og 2017, men har deretter ikke lyktes å beholde sin plass på laget.

– Jeg vil takke klubben, supporterne og mine lagkamerater for en fin tid i Norge. Lykke til neste sesong, sier Kingsley i en uttalelse til MIF.

Stankevicius forsvinner?

Noen spillere til kan også være på vei ut av Mjøndalen-troppen, som Karlsen har uttalt at er litt for stor i øyeblikket. Den litauiske spissen Simonas Stankevicius er én av dem. Stankevicius har kontrakt med MIF ut 2019-sesongen, men har fått beskjed om at han i øyeblikket ikke er i nærheten av elleveren.

Nå kan det bli en overgang til en klubb i hjemlandet, der Simonas for tiden er på et treningsopphold.

– Han og vi vurderer en overgang her. Det avklares om to uker, melder Karlsen.

Den storvokste spissen med fortid i Leicester-akademiet slo ikke til i MIF i 2017. Sist sommer ble Stankevicius utlånt til Egersund i 2. divisjon. Han fikk det heller ikke til der.

LES OGSÅ: MIF henter tidligere Odd-spiller

Mot Makani-utleie

I romjulen skrev Drammens Tidende at MIF er i dialog med den iranske toppserieklubben Sanat Naft Abadan angående et halvt års utleie av keeperen Sosha Makani. Nå er leieavtalen i ferd med å gå i boks. Bare en endelig bekreftelse fra FIFA (Det Internasjonale Fotballforbundet) gjenstår. Årsaken til at Nedre Eiker-klubben gjør dette er Makanis ønske og mulighet til å spille for Iran i sommerens VM-sluttspill i Russland.

– I tillegg er det litt tricky for oss om han blir, fordi det da vil være uklarhet om han kommer med i VM-troppen eller ikke – og således kanskje blir borte fra MIF uansett en lang periode til våren, uttaler Karlsen.

Derfor velger MIF å avklare dette nå, og det vil da etter hvert hentes inn en ny keeper for utlånsperioden. Etter planen leies Makani ut til Sanat Naft Abadan fra nå i januar til 10. juli. Overgangsvinduet i sommer åpner 19. juli.

Det er selvfølgelig sportslig lite gunstig for MIF å spille uten toppkeeper Makani i vårsesongen igjen (var leid ut til SIF våren 2017). I 2017 holdt Makani nullen i åtte av de tolv seriekampene han spilte for MIF på høsten. Rett og slett en knallsterk statistikk.

PS! MIF startet oppkjøringen onsdag, og da var også nysigneringene Alexander Betten Hansen (Fram Larvik), Ylldren Ibrahimaj (Arendal) og Alfred Scriven (Hallingdal) på plass.

LES OGSÅ: Makani kan bli leid ut til iransk klubb

Artikkeltags