MIF sikret ett poeng etter solid forsvarsjobb

MÅLJUBEL: Mjøndalens kaptein Christian Gauseth (midten) gratuleres av Fredrik Brustad og Sondre Liseth etter at han satte inn 1-0 etter drøye kvarteret av 1. omgang.

MÅLJUBEL: Mjøndalens kaptein Christian Gauseth (midten) gratuleres av Fredrik Brustad og Sondre Liseth etter at han satte inn 1-0 etter drøye kvarteret av 1. omgang. Foto:

MIF jobbet knallhardt defensivt, og fikk med seg ett poeng i bortekampen mot Sarpsborg lørdag. Kaptein Christian Gauseth scoret bruntrøyenes mål i kampen som endte 1-1.

DEL

(Drammens Tidende) SARPSBORG:  Mjøndalen tok ledelsen etter drøye kvarteret av kampen på et godt plassert skudd av Christian Gauseth. Hjemmelaget utlignet på en frisparkperle av Nicolai Næsstidlig i 2. omgang.

– Det er et sterkt bortepoeng. Vi klarer å justere oss i pausen. I 2. omgang så var vi bedre defensivt. Vi slet særlig på vår høyreside før pause. I 2. omgang så har de veldig lite bortsett fra de to frisparkene og en halvsjanse, sa MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

Det var en bra defensiv jobb av oss. Vi har jobbet med det defensive den uken her. I dag er det et frisparkmål, men vi står opp bra og orker mye, sa MIF-treneren videre.

Mjøndalen spilte 1–1 hjemme mot Tromsø i forrige runde, og det endte også 1–1 mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 sist. Laget fra Østfold sto med en seier og tre uavgjorte kamper før den 5. serierunden ble sparket i gang lørdag. MIF hadde fire poeng etter seier over Godset og uavgjort mot Tromsø.

Vegard Hansen uttalte før kampen at han var usikker på hele forsvaret og keeperen. MIF har sluppet inn ti mål på de fire første kampene, og det er mest i eliteserien.

Sarpsborg spilte i en 3-4-3- formasjon lørdag kveld.

– Sluppet inn nok mål

– Jeg var usikker på begge backene, og sånn er det før hver kamp. Om vi skal ha litt mer ferdigheter eller litt mer fart. Det er sånn mellom Joackim Olsen Solberg og Vetle Dragsnes og Akeem Latifu og William Sell. De spiller med tre på topp, og da var det tryggere med Sell som er en god forsvarer, fortalte Vegard Hansen til Eurosport før kampen.

– Vi har sluppet inn nok mål, og jeg turte ikke å gamble. Vi bør ha Jokke på banen, han er en god fotballspiller, sa Hansen videre.

Gauseth klistret ballen i hjørnet

Som forventet trykket hjemmelaget på fremover etter avspark, men Mjøndalen tettet godt igjen innledningsvis. Etter ti minutter ble Fredrik Brustad spilt lekkert fri av kaptein Christian Gauseth. Raske Sondre Brustad slo inn til Tonny Brochmann, men avslutningen ble for dårlig og ballen gikk utenfor. MIFs største sjanse så langt i kampen.

Så sa det pang. Et langt innkast fra Stian Semb Aasmundsen ble headet ut av Lars-Jørgen Salvesen, men i returrommet plukket Brochmann ballen og fyrte av. Ballen havnet hos Gauseth, og kapteinen tverrvendte og klistret ballen i høyre hjørne fra ti meter. Dermed var det duket for 1-0-ledelse og brun jubel på Sarpsborg stadion.

Etter drøye halvtimen var Mjøndalen heldige. Tidligere MIF-spiller Jonathan Lindseth fikk lagt inn, og Jørgen Strand Larsen var millimetere unna å få pannebrasken på ballen på tre meter.

– De trykker oss for mye

Joackim Olsen Solberg sendte et frispark mot Olivier Occéan to minutter før full tid, men Sarpsborgs Joachim Thomassen fikk headet unna. Sarpsborg trykket på helt på tampen av omgangen, men MIF holdt unna og tok pause med 1-0-ledelse.

– Jeg etterlyste innsiden av foten og innsiden av hodet i forrige uke, og det var ikke bare dumme ting jeg sa, fortalte Christian Gauseth til Eurosport om målet i pausen.

Om kampen sa han følgende:

– De trykker oss litt for mye og de får litt situasjoner rundt boksen vår. Vi er ikke fornøyde. Vi må få mindre situasjoner i vår boks, vi må prøve å komme oss lenger ut oftere og få satt presset høyere. Når vi har ballen så kan vi ikke bare slå den vekk. Vi må få et par trekk også kan vi spille for da er vi gode, sa Christian Gauseth til Eurosport i pausen.

Sarpsborg utlignet

De ble mye stopp i spillet innledningsvis etter pausen, og temperaturen var tidvis høy med mange tette dueller.

Etter 54 minutter fikk Sarpsborgs Nicolai Næss et drømmetreff på et frispark fra 30 meter, og klistret ballen hardt i hjørnet. MIF-keeper Julian Faye Lund var etter ballen, men litt for sen.  På en god dag hadde keeperen stoppet skuddet.

NB! I neste eliteserierunde tar Mjøndalen imot Stabæk på Consto Arena lørdag 4. mai. Tre dager før spiller MIF borte mot Hønefoss i cupen.

Kampfakta Sarpsborg 08-Mjøndalen

Eliteserien fotball menn lørdag, 5. runde:

Sarpsborg – Mjøndalen 1-1 (0-1)

5451 tilskuere

Mål: 0-1 Christian Gauseth (17), 1-1 Nicolai Næss (55).

Målsjanser: Sarpsborg 4, Mjøndalen 1.

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Tonny Brochmann, Joachim Solberg Olsen, Mjøndalen, Ole Jørgen Halvorsen, Jonathan Lindseth, Jørgen Horn, Sarpsborg.

Lagene:

Sarpsborg (3-5-2): Aleksandr Vasyutin – Nicolai Næss, Jørgen Horn, Joachim Thomassen (Anwar Elyounoussi fra 85.) – Ole Jørgen Halvorsen, Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Larsen, Jonathan Lindseth – Lars Jørgen Salvesen (Alexander Ruud Tveter fra 84.), Jørgen Strand Larsen (Steffen Lie Skålevik fra 76.).

Mjøndalen (4-5-1): Julian Faye Lund – William Sælid Sell, Sondre Solholm Johansen, Quint Jansen, Joachim Solberg Olsen – Fredrik Brustad (Akeem Latifu fra 66.), Tonny Brochmann (Alfred Scriven fra 90.), Christian Gauseth, Stian Aasmundsen, Sondre Liseth (Vetle Dragsnes fra 75.) – Olivier Occéan.

Artikkeltags