Håper på ny kickstart mot Viking

I fjor kickstartet Mjøndalen en eventyrlig sesong med borteseier i Stavanger. Nå håper MIF-trener Vegard Hansen på reprise. At møtet med Viking mandag blir gnisten som fyrer i gang en sterk innspurt.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Laget til MIF: Faye Lund - Dragsnes, Steiring, Solholm Johansen, Olsen Solberg - Betten Hansen, Silfwer, Brochmann - Brustad, Occean, Bergström.

Bruntrøyene står med kun en seier på sine åtte siste kamper, og trenger poeng for å overleve i Eliteserien. Aller helst trepoengere. Mjøndalen møtte Viking i den andre seriekampen i 1. divisjon i fjor, og vant 2–0. Nå håper Vegard Hansen på å hente tre nye poeng i oljehovedstaden mandag kveld.

Det kan i så fall bli starten på en sterk høstsesong for MIF.

– Det blir en tøff bortekamp, men vi vant der i fjor og det var mye det samme da. Det var en kickstart på sesongen i fjor, og vi hadde en jevn kamp hjemme mot dem i sommer. Det er et lag som har hatt en god sesong, men vi føler oss jevngode med dem, forteller Vegard Hansen, og legger til:

– Det er mer entusiasme og sprut der borte nå enn det har vært før, og vi må opp på vårt beste for å vinne.

Saken fortsetter under bildet!

EN FIGHT: - Det blir en fight for å overleve, og det har vi visst en stund, sier MIF-trener Vegard Hansen. Her på trening lørdag.

EN FIGHT: - Det blir en fight for å overleve, og det har vi visst en stund, sier MIF-trener Vegard Hansen. Her på trening lørdag. Foto:

– Fight for å overleve

I verste fall kan MIF ligge helt sist på tabellen når kampen i Stavanger starter. Det som er helt sikkert er at bruntrøyene lå på kvalikplass før den 23. serierunden ble sparket i gang lørdag.

– Vi har ikke fokus på at vi kan ligge helt sist på tabellen når kampen spilles. Vi får ikke gjort noe før mandag kveld, fastslår Vegard Hansen.

MIF-treneren har innsett at det går mot en tøff høst hvor fokus er å unngå nedrykk. .

– Det blir en fight for å overleve, og det har vi visst en stund. Vi er ikke stresset over det. Hver høst er det kamp om opprykk eller å unngå nedrykk. Dette er vi vant til i Mjøndalen, sier Vegard Hansen.

– Håpet på flere poeng

– Før sesongen hadde dere vel håpet at dere skulle unngå en slik situasjon?

– Vi hadde håp og mål om å ligge omtrent der Viking ligger – rundt midten.

– Så det har vært litt nedtur i forhold til det?

– Ja det har det. Vi hadde håpet å ha litt mer poeng, men vi har åtte viktige kamper igjen så det er bare å ta fatt på dem med maks innsats og innstilling og være så gode vi kan. Vi må være godt forberedt og få det beste ut av gjengen, fastslår Vegard Hansen.

– Byks med trepoengere

Status etter 22 serierunder er kun en borteseier. Den kom på MIFs nærmeste bortebane – i Ælv Classico mot Godset.

– Vi skulle gjerne hatt flere borteseiere. Det er magert med seire, selv om vi har spilt en del uavgjort. Med trepoengere gjør man byks på tabellen, sier MIF-treneren.

Lørdag trente bruntrøyene med blikket rettet mot oppgjøret mandag kveld. Vegard Hansen sier følgende om hva som blir viktig i den viktige bortekampen:

– Det blir å stoppe deres offensiv og bruke de mulighetene de gir oss. De er gode fra kant i innleggsfasen og i overgangsspill. Der må vi være oppmerksomme. Det gjelder for oss å være gode nok offensivt og forsvare oss solid. Det har vi vært variable på i det siste, så det må vi stramme opp. Hadde vi klart å holde nullen hadde det vært veldig deilig!

Artikkeltags