Marius til semifinale i Portugal

FORNØYD: Marius Bermingrud var fornøyd med semifinaleplass i helga.
arkivFoto

FORNØYD: Marius Bermingrud var fornøyd med semifinaleplass i helga. arkivFoto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Marius Bermingrud var skuffet over egen innsats i den første VM-runden i rallycross i Barcelona, men i Portugal i helga kom han seg til semifinale.

– Jeg hadde jobbet med å «resette» meg selv etter nedturen i Barcelona. Det følte jeg at jeg fikk til og etter lørdagens omganger lå jeg på fjerdeplass, forteller Bermingrud.

Søndagen var sol fra skyfri himmel byttet ut med dårligere vær. Eikværingen stod på startplata i siste heat og da begynte det å snø!

– I siste omgang kjørte jeg for å sette en god nok tid til å bli blant de tolv som gikk til semifinale. Det klarte jeg, sier Marius fornøyd.

Til vanlig starter alle bilene på rekke, men i semifinale og finale starter bilene i tre ledd. Marius startet i det andre leddet i semi’n.

– Tempoet i denne finalen var utrolig høyt og jeg stod virkelig å kjørte, men desverre ble det en kræsj foran meg med en bil som ble stående. Vi kom oss forbi men jeg datt ned en plass. Når en bil blir stående blir det noe man kaller en gulflaggsone, og her er det forbudt å kjøre forbi. Dette tok vekk den beste gorbikjøringsmuligheten på banen, og vi kjørte som perler på en snor inn til mål.

–Jeg endte på femteplass i min semifinale og er storfornøyd, erkjenner Bermingrud.

Den neste EM-runden kjøres på Hell i Trøndelag den andre helga i juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken