SIF mot Ullern i cupen, MIF møter Pors

NY NM-RUNDE: Strømsgodsets Amahl Pellegrino og Mjøndalens Vetle Dragsnes har fått motstandere i 2. runde i NM som spilles onsdag 22. mai.

NY NM-RUNDE: Strømsgodsets Amahl Pellegrino og Mjøndalens Vetle Dragsnes har fått motstandere i 2. runde i NM som spilles onsdag 22. mai. Foto:

Både Strømsgodset og Mjøndalen fikk 3. divisjonsmotstandere i 2.runde i NM.

DEL

(Drammens Tidende) Strømsgodset er satt opp med bortekamp mot Ullern i 2. runde i NM, mens Mjøndalen må reise til Telemark for å møte Pors.

2. rundekampene spilles onsdag 22. mai.

SIFs motstander Ullern spiller til daglig i 3. divisjon, der de i øyeblikket er nummer fem etter fire serierunden med sine fem poeng.

Ullern spiller i samme avdeling som blant annet MIF 2.

SIF har møtt Ullern en gang tidligere i en cupkamp, tilbake i 1990. Strømsgodset scoret ett og vant.

- Vi må ha samme inngangen til denne cupkampen som vi hadde da vi slo Flint 7-0 i forrige runde. Nå er nok Ullern hakket bedre enn Flint, men vi skal være proffe fra start, og holde et høyt tempo, sier SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Ullern var i ferd med å detonere en cupbombe i 1. runde i fjor da de holdt Stabæk til 2-2 etter ordinær tid. Ullern ledet 2-0, og Stabæks to mål kom i det 87. og det 89. minuttet.Til slutt ble det 5-3 til Stabæk etter ekstraomganger, og som en fotnote kan det nevnes at 4-2-målet til Stabæk ble scoret av nåværende SIF-spiller Martin Rønning Ovenstad. MIFs Tonny Brochmann spilte forøvrig andreomgangen for Stabæk.

I 3. divisjon avd. 3 befinner Brochmann og Mjøndalens cupmotstander Pors seg. I skrivende stund er de på en sjuendeplass med to seire og to tap på de fire første serierundene.

Mjøndalen møtte også Pors i en 2. rundekamp i begynnelsen av mai 2014, og vant da 1–0 etter en scoring rett før pause av Christian Gauseth.

Gauseth og Stian Semb Aasmundsen er de eneste spillerne på dagens lag som spilte cupkampen i 2014. Joackim Olsen Solberg satt på benken fra start.

– Jeg husker Erik Midtgarden i klyngen før kampen ble blåst i gang, sa at dette er et lag vi skal kjøre over, og vi skal vinne fire-fem null, erindrer Gauseth.

Det ble en jevn kamp, og en sliteseier for MIF den gang.

– Vi reiser nok nedover med en mye sterkere tropp denne gangen, og vi skal i hvert fall ikke gå i samme fellen som Midtgarden spilte opp til i 2014, sier Gauseth.

NFF setter opp de første rundene i NM ut fra forskjellige kriterier.

– Det vi har tatt hensyn til er at de lavest rangerte lagene får motstander fra Eliteserien eller 1. divisjon. Samtidig prøver vi å begrense reisebelastningen og unngå lag som har spilt mot hverandre i nær fortid. Det er ikke alltid alle kriteriene blir oppfylt i alle kamper, men det er en vanskelig kabal og jeg synes det er mange fine kamper. Jeg håper og tror vi klarer å skape mange fine fotballfester med dette oppsettet, sier Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling til NTB.


Artikkeltags