Mjøndalen henter ung islending

KAN BLI LAGKOMPISER. Sondre Liseth (t.h.) er allerede MIF-spiller, mens Dagur DanThorhallson ( i midten) er hentet fra islandske Keflavik på en utlånsavtale. Innfrir han, blir han permanent MIF-spiller fra sommeren av.

KAN BLI LAGKOMPISER. Sondre Liseth (t.h.) er allerede MIF-spiller, mens Dagur DanThorhallson ( i midten) er hentet fra islandske Keflavik på en utlånsavtale. Innfrir han, blir han permanent MIF-spiller fra sommeren av. Foto:

18 år gamle Dagur Dan Thorhallsson har fått fram til sommeren på å overbevise Mjøndalen-ledelsen om at han er en spiller å satse pengene på. Klarer han det, er han MIF-spiller i to og et halvt år til.

DEL

(Drammens Tidende) Kenneth Karlsen, Mjøndalens sportslige leder, møter seg selv litt i døren når han henter islendingen. For klubben har en politikk som sier at dersom Mjøndalen skal hente en spiller utenfor egne rekker, så skal spilleren gå rett inn i førsteoppstillingen på A-laget.

Selv om unggutten skal starte lørdagens treningskamp  borte mot Raufoss, er det ikke sikkert det blir normalen utover vinteren og våren.

Kampen om spilletid ser ut til å bli. tøffere enn noen gang i Mjøndalen

Karlsen mener Thorhallsson er ekstraordinær. 18-åringen har ett og et halvt år bak seg i belgiske Gents ungdomslag, han kom tilbake til Island og spilte hele forrige sesong i eliteserien med Keflavik IF, og han spiller fast på Islands U19-landslag.

– Dagur får i første omgang seks måneder på seg til å vise at han har det inne som vi mener at vi ser hos ham, sier Karlsen.

Som i den unge islendingen allerede ser mye av den mentaliteten lagspillere fra øya ofte kommer med.

– Han er voksen i sin tilnærming til dette, og han har holdninger. Så får vi se om han tar det neste nivået for ham som fotballspiller, sier Karlsen.

Thorhallsson ønsket seg tilbake til Mjøndalen etter treningsoppholdet i desember, og er glad for at MIF ga ham sjansen.

Han er forberedt på at det blir tøft.

– For det første så flytter jeg alene. I Belgia bodde jeg på et hotell der alt ble ordnet for meg. Det er bedre spillere her, og alt foregår mye raskere enn jeg er vant til. Enkelt sagt et høyere nivå enn det jeg kommer fra, sier Dagur Dan

Han er glad for at han fikk en hel sesong med ordentlig voksenfotball i Keflavik forrige sesong.

– Det var menn og voksenfotball, og en tøff sesong i og med at vi tapte 16 kamper og spilte fire uavgjort, mener han.

– Men jeg lærte mye om hva voksenfotball er, og er godt forberedt for det som venter, legger han til.

Artikkeltags