MIF-trener Vegard Hansen: – Vi skal utfordre dem med fart og innlegg

MIF-trener Vegard Hansen mener det ikke er så mye lærdom å hente fra da Mjøndalen overrasket mange, og spilte 0–0 på Brann Stadion 5. juli.

DEL

(Drammens Tidende) Siste: Her er MIFs lag mot Brann (4-3-3):

Julian Faye Lund – William Sell, Sondre Solholm Johansen, Quint Jansen, Vetle Dragsnes – Christian Gauseth, Pontus Silfwer, Stian Semb Aasmundsen – Tonny Brochmann, Sondre Liseth, Olivier Occéan.

– Brann har endret både formasjon og spill siden vi spilte uavgjort i Bergen i juli. Nå er de mye mer direkte i sitt spill, de slår mange crosspasninger og de vil ha innlegg, forteller Vegard Hansen.

Han har brukt tid sammen med sine assistenter på gjennomgangen av tapet for Lillestrøm mandag. Og på å analysere søndagens motstander Brann.

Han mener det er vel så mye lærdom å ta med seg fra den kampen inn mot møtet med seriefireren Brann søndag.

– Vi hadde altfor mange balltap og brudd mot i kampen mot Lillestrøm. Vi skulle true bakrom og komme rundt og slå innlegg. Det fikk vi ikke helt til. Det trener vi på hele tiden, og det må vi prøve å få til mot Brann også. Vi skal utfordre dem med fart og innlegg, røper Hansen.

ENGASJERT. MIF-trener Vegard Hansen hadde mye å melde tilbake til spillerne etter Lillestrøm-kampen, og før møtet med Brann søndag.

ENGASJERT. MIF-trener Vegard Hansen hadde mye å melde tilbake til spillerne etter Lillestrøm-kampen, og før møtet med Brann søndag. Foto:

Ikke tapt siden 1975

Mjøndalen har kun én seier på de elleve siste kampene, men seks av kampene har endt uavgjort.

Vegard Hansen sine menn ligger nede på tolvteplass med 17 poeng, like mange som Tromsø på kvalikplassen. Mjøndalen må med andre ord begynne å vinne kamper om de ikke skal havne under nedrykksstreken.

Brann er antakeligvis hektet av i gullkampen. De har ni poeng opp til Bodø/Glimt som topper tabellen, men de trenger tre poeng mot Mjøndalen for å henge med i medaljekampen.

Bergenserne har også vært solide utenfor bygrensene de siste månedene. Brann er nemlig uten tap i de seks siste bortekampene. Forrige gang de tapte på bortebane viste det 13. april på kalenderen. Det er over fire måneder siden.

Men Consto Arena i Mjøndalen har vært en marerittbane for Brann.

De har ikke vunnet borte mot Mjøndalen siden 23. mai 1975.

De siste 44 årene har vært fylt stort sett tunge øyeblikk for bergenserne. Det har vært nedrykk og cup-exiter. Totalt har Brann vært på besøk i Mjøndalen 13 ganger. De har den ene seieren i 1975, seks uavgjorte og seks tap.

Artikkeltags