MIF kriget seg til viktig poeng

UROMOMENT: Bodø/Glimts Victor Boniface ga Mjøndalen trøbbel i starten av kampen, men bruntrøyene kriget kampen igjennom og berget ett poeng.

UROMOMENT: Bodø/Glimts Victor Boniface ga Mjøndalen trøbbel i starten av kampen, men bruntrøyene kriget kampen igjennom og berget ett poeng. Foto:

Mjøndalen hadde en plan, og lyktes i nord. Bruntrøyene berget ett poeng etter 0–0 mot Bodø/Glimt. Det kan bli viktig i serieinnspurten.

DEL

(Drammens Tidende) BODØ: Mjøndalen spilte en god forsvarskamp, var litt heldige, og fikk med seg ett viktig poeng etter duellen mot topplaget Bodø/Glimt mandag.

Det poenget kan bli viktig nå som fem kamper gjenstår. MIF har igjen Sarpsborg (H), Odd (B), Ranheim (H), Stabæk (B) og Vålerenga (H).

Bruntrøyene ligger fremdeles sist på tabellen.

- Det var nok å gjøre og deilig å holde nullen i dag. Vi har jobbet hardt i landskamppausen for å holde den nullen her, sa Sondre Solholm Johansen til Eurosport etter kampen.

Gauseth tilbake

Før oppgjøret i nord lå bruntrøyene, som er i akutt poengnød, helt sist på tabellen. Mjøndalen vant sin forrige kamp i Eliteserien søndag 18. august. Da slo de Brann 2–1 hjemme.

Christian Gauseth var tilbake i startelleveren etter å ha måttet stå over fire kamper på grunn av en hamstringskade.

Pontus Silfwer startet mot Bodø/Glimt. Svensken Olivier Occéan og Sondre Liseth var usikre før kampen, og var ikke med i troppen som dro til Bodø.

– Skal bruke bakenden

– Jeg tror Bodø/Glimt skal få bryne seg på litt trøbbel i dag. Det er i hvert fall det som er målet mitt og vårt. Jeg har en bakende som har gitt meg fordeler før, så jeg håper å kunne bruke den mye feilvendt. Så spørs det hvor mye ball jeg får. Gir du meg noe skal jeg klare å få noe ut av det, sa MIF-kapteinen til Eurosport før kampen.

Trener Vegard Hansen la stor vekt på å tette igjen bakover før møtet med topplaget Bodø/Glimt.

– Vi er nødt til å dekke rom og ha fart i beina. Vi møter et godt lag, men de er enda bedre offensivt enn defensivt så vi tror vi kan skape sjanser å dem. Nøkkelen for oss blir å demme opp for deres angrep, sa Vegard Hansen til TV-kanalen før avspark.

Glimt-skudd i stanga

Glimt åpnet knallsterkt, og MIF var heldige som ikke lå under allerede etter tre minutter. Victor Boniface skjøt langs bakken, og ballen gikk i stanga før den spratt ut igjen.

Hjemmelagets Victor Boniface var et konstant uromoment, og etter snaue kvarteret hadde Glimt-spissen to store sjanser. Først satte han ballen hårfint over fra kort hold, og deretter måtte Julian Faye Lund ut i full strekk på et skudd fra 18-åringen.

Mjøndalen hadde problemer bakover da hjemmelaget skrudde opp tempoet, men kom til noen avslutninger på dødball.

– Par-tre kjempesjanser

Bodø/Glimts Ulrik Saltnes satte ballen i nettet mot slutten av 1. omgang, men scoringen ble annullert for angrep på keeper Julian Faye Lund.

– Han kan ikke ta armen min, sa MIF-keeperen til Eurosport i pausen.

– De har spilt seg til et par-tre kjempesjanser, og det er ikke for mye å si at det ligger en Glimt-scoring i lufta, men vi skal gjøre alt for å unngå det, sa Vegard Hansen til TV-kanalen.

Tigersprang

Vegard Bergan var nær ved å heade en corner i mål tidlig i 2. omgang, men ballen strøk stanga. Glimt presset på, men bruntrøyene gjorde manns jobb med å rydde opp.

MIF-spillerne løp mye, så var spørsmålet hvor lenge de orket kjøret på Aspmyra.

Bergan stusset en corner i tverrliggeren og ut etter snaue 60 minutter, og kort tid etter slo Julian Faye Lund en lang ball som duppet over etter et tigersprang.

MIF-keeperen bidro også med en viktig utrusning på en pasning som ble forsøkt tredd igjennom til Jens Petter Hauge.

Gode MIF-sjanser

Alexander Betten Hansen headet knallhardt etter et frispark fra Joackim Olsen Solberg, men Glimt-keeper Ricardo Friedrich fikk stoppet forsøket.

Mjøndalens største mulighet i kampen!

Kort tid etter fikk også Christian Gauseth skutt, men ballen gikk like utenfor. Faye Lund vartet opp med nye redninger, og var viktig i kampen for ett poeng.

Kampfakta

Eliteserien fotball:

Bodø/Glimt – Mjøndalen 0-0 (0-0)

Aspmyra stadion - 2782 tilskuere.

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Målsjanser: Bodø/Glimt 7, Mjøndalen 2.

Gult kort: Stian Aasmundsen, Alexander Betten Hansen, Mjøndalen.

Lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich – Erlend Dahl Reitan, Brede Moe, Vegard Bergan, Fredrik Bjørkan – Håkon Evjen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Philip Zinckernagel, Victor Boniface (Morten Konradsen fra 82.), Jens Petter Hauge.

Mjøndalen (4-4-1-1): Julian Faye Lund – William Sell, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Joackim Olsen Solberg (Per-Magnus Steiring fra 85.), Stian Aasmundsen, Pontus Silfwer, Tonny Brochmann (Alexander Betten Hansen fra 67.) – Christian Gauseth – Fredrik Brustad (Jacob Bergström fra 61.).Artikkeltags