SIF mot Fram og Mjøndalen mot Grorud i NM

FIKK SJANSEN:  Sebastian Pedersen fikk sjansen da Strømsgodset møtte Ullern i 2. runde i Nm. Nå skal SIF møte Fram fra Larvik i 3. runde.

FIKK SJANSEN: Sebastian Pedersen fikk sjansen da Strømsgodset møtte Ullern i 2. runde i Nm. Nå skal SIF møte Fram fra Larvik i 3. runde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Strømsgodset fikk ny Vestfold-tur i tredje runde i NM, og møter Fram fra Larvik. Mjøndalen må reise til Oslo, og møter Grorud. Begge motstanderne spiller i 2. divisjon.

DEL

(Drammens Tidende) Strømsgodsets assistenttrener Ronny Holmedal jublet over telefon da han fikk høre oppsettet for 3. runde. Ikke fordi har mener SIF fikk enkel motstand, men fordi han har mange relasjoner til Fram etter å ha jobbet ni år i vestfoldfotballen.

Som utviklingssjef og trener i Sandefjord har han både tatt imot og sendt unge spillere til og fra larvikklubben.

– Jeg kjenner både trenerne og mange spillere, og vet at vi nå vil møte et lag med mange sultne spillere som vil spille hurtig fremover, forteller Holmedal.

– De har hatt en veldig god vårsesong, mener han.

Fram er i øyeblikket nummer fire i 2. div. avdeling 2, og har slått ut de to 1. divisjonslagene Raufoss og Start i de to første NM-rundene. Start ble slått 1–0 i Larvik, mens de måtte straffesparkkonkurranse til for at Fram skulle vinne 5–4 over Raufoss i andre runde. Da sto det 1–1 etter ordinær tid.

Også det på hjemmebane.

Nå får de hjemmefordel igjen i 3. runde mot Strømsgodset.

– Dette blir en kamp der vi har alt og tape, mens de kan gi gass, og har alt å vinne, mener Holmedal.

Vil stille sitt beste lag

MIF-trener Vegard Hansen syntes det var greit å bli satt opp mot et 2. divisjonslag, til og med et godt et i hans øyne, men han likte ikke at det ble Grorud. Først og fremst på grunn av baneforholdene oppe i Groruddalen.

– De spiller på en gammel nedtråkket kunstgressbane uten vanning. Rett og slett et vondt sted å spille, mener Hansen.

Det er ikke baneforholdene som gjør at han allerede nå har konkludert med at her kan han ikke tillate seg å hvile sine beste spillere. Slik han har gjort mot Hønefoss og Pors i de to første rundene.

– Grorud er gode, og et topplag i 2. divisjon. De kan fort rykke opp denne sesongen, mener Hansen om laget som er nummer to i den samme avdelingen som Fram, SIFs cupmotstander.

Grorud slo Kråkerøy  6–2 borte i 1. runde, og HamKam 1–0 i den andre runden i NM.

Bortekamper for eliteserielagene

– Alle Eliteserielagene har bortekamp i tredje runde. Vi har også forsøkt å unngå oppsett av lag som har møttes i cupen de siste tre til fire årene, samtidig som vi ønsker å lage noen gode lokaloppgjør.  Vi både håper og tror at tredje runde vil gi spennende kamper som skaper stort engasjement rundt om i landet, sier seksjonsleder for kampadministrasjon i NFF, Rune Pedersen.

Her er oppsettet for 3. runde i NM:

19.6

Grorud – Mjøndalen,Bærum – Vålerenga,Skeid – Ranheim,Strømmen – Lillestrøm,Ull/Kisa – Rosenborg,Sandefjord – Odd,Fram – Strømsgodset,Sandnes Ulf – Viking,Bryne – Haugesund,Nest-Sotra – KFUM Oslo,Sogndal – Brann,Aalesund – Molde      (NRK kl. 20:00),Levanger – Kristiansund,Tromsdalen – Sarpsborg 08.

20/6:

Kongsvinger – Tromsø,Alta – Stabæk.

Fjerde runde spilles 26. juni. Oppgjørene i denne runden trekkes.

DT kommer tilbake med mer om oppsettet:

Artikkeltags