MIF signerte russisk juniorverdensmester

NY MIF-SPILLER: Russeren Rostislav Bashmur er klar for MIF Bandy.

NY MIF-SPILLER: Russeren Rostislav Bashmur er klar for MIF Bandy. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rostislav Bashmur (18) ble juniorverdensmester i bandy for Russland sist vinter. Nå er Jenisej-spilleren klar for MIF.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Mjøndalen Bandy har i de siste årene hatt en samarbeidsavtale med russiske storklubben Jenisej. Det innebærer blant annet at MIF har mulighet til å låne spillere som er utenfor A-stallen til Jenisej.

Sist sesong hadde MIF gode erfaringer med Andrej Anufrienko og Vadim Rusin fra Jenisej-systemet. Den russiske duoen sørget for 50 seriemål til sammen. Det har en stund vært klart at Rusin ikke fortsetter i brunt. Han har fått kontrakt i toppserieklubben Vodnik.

MIF ønsker i utgangspunktet å ha to russere i stallen hver sesong, og som erstatter for Rusin er det nå klart at Rostislav Bashmur skal spille eliteserie for eikværingene kommende vinter. Bashmur kom på plass denne uken, og blir med på helgens treningsopphold i Vänersborg (Sverige).

LES OGSÅ: Var rivaler i SSK og MIF: Nå skal de trene Norge sammen

Spilte VM-semi på Vassenga

– Jeg ønsker å lære mye nytt og bidra til at Mjøndalen kommer hurtig i angrep, sier Bashmur, som er anvendelig – og kan spille både forsvar og angrep.

Bashmur er fersk juniorverdensmester for Russland. 18-åringen (blir 19 i desember) var fast på laget i U19-VM som ble spilt i Drammen/Mjøndalen i slutten av januar. Han hadde to assists da Sverige ble slått 6–3 i finalen på Marienlyst. I semifinalen mot Norge (4–0)  spilte russeren på sin kommende hjemmebane Vassenga.

– Bashmur er rask på skøyter ogutvilsomt en klar forsterkning. Det er en anerkjennelse for MIF at Jenisej sender spillere til oss som er såpass nær russisk eliteserienivå. Vadim Chernov, som var her for noen år siden, er nå fast på A-landslaget og Jenisej, sier MIF-trener Jørn Walther Kristiansen, som ser russerne som viktige brikker i å utvikle det unge mannskapet som inkluderer mange talenter fra egne rekker.

Etter planen skal MIF som nevnt ha to russere i stallen, og det er ikke klart hvem den andre blir ennå. Men spissen Andrej Anufrienko (26), som har vært i Nedre Eiker-klubben to sesonger tidligere, er høyaktuell igjen. Det blir trolig avklart i neste uke.

LES OGSÅ: Moen og Austad spillende trenere i Solberg

Ny svenske til Konnerud

Ellers har Konnerud, som er klare for klubbens andre strake sesong i eliteserien, hentet en ny svenske.

Konnerud Bandy melder på sin facebookside at midtbanespilleren Willy Johansson (28) er klar. Sist sesong sørget Johansson for 24 målpoeng for UNIK i Allsvenskan (nivå to). Han vant dessuten SM-gull med Hammarby i 2010.

LES OGSÅ: Fikk farens gamle Sovjet-drakt

Artikkeltags