Holder Solberg liv i gullkampen? Møter Stabæk i toppkamp

TOPPMØTE: Marius Austad og Solberg møter Stabæk på Solbergbanen lørdag. Her fra superfinalen tidligere i år.

TOPPMØTE: Marius Austad og Solberg møter Stabæk på Solbergbanen lørdag. Her fra superfinalen tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Solberg har hatt god flyt i det siste og seiler opp som Stabæks tøffeste utfordrer i kampen om seriegullet. Lørdag er det toppkamp mot bærumslaget.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Eliteserieoppgjøret i bandyens eliteserie spilles på Solbergbanen kl. 16.00.

Etter åtte spilte kamper topper Stabæk tabellen fire poeng foran Solberg på 2. plass. For at SSK skal holde liv i gullkampen må eikværingene vinne på egen kunstis lørdag ettermiddag. Dersom serielederen får seks poengs forsprang vil det være nesten umulig å ta igjen.

– Vi vet at det blir vanskelig å tukte Stabæk i gullkampen i år. De er klare favoritter denne sesongen, mens vi har tynnere stall. Men så lenge det er gullhåp så kjører vi på, og det er fullt mulig å slå dem i en enkeltkamp hjemme, sier Solbergs spillende trener Marius Austad.

Regjerende seriemester SSK har tapt to ganger for Stabæk hittil i 2018/2019-sesongen. Først 8–2 i superfinalen, og deretter 8–3 i serien – begge på Stabekkbanen.

– Vi er blitt bedre siden det, og har fått trent mye hjemme på kunstisen – pluss at det er noen nye elementer spillemessig som sitter bedre og bedre. Det skal bli spennende å se hvordan vi matcher Stabæk nå, melder Austad.

Solberg slet fælt med sykdom og skader i midtuka (10-2-seier mot Sarpsborg borte), da Lars Fredrik Olsen blant annet gjorde et lite comeback, men Austad melder at de fleste skal være på beina til Stabæk-kampen.

Resten av bandyrunden spilles søndag. Slik spiller de andre tre lokale eliteserielagene: Sarpsborg-Drammen (13.00), Mjøndalen-Ullevål (18.00), Konnerud-Ullern (18.00).

I innebandyens eliteserie spiller NOR 92 (4. plass) mot Akerselva (10. plass) i Mjøndalshallen søndag kl. 17.00.

Artikkeltags