Bandy-VM: Semifinaleplassen glapp for Norge

NORSK TAP: Robin Cras, MIF og Norge, tapte 4-1 for Kasakhstan i VM torsdag. Her fra et tidligere VM-oppgjør.

NORSK TAP: Robin Cras, MIF og Norge, tapte 4-1 for Kasakhstan i VM torsdag. Her fra et tidligere VM-oppgjør. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norge falt sammen på slutten og tapte 1–4 mot Kasakhstan i omspillet om semifinale i bandy-VM. Dermed ender VM maksimalt med 5.-plass.

DEL

(Drammens Tidende) SVERIGE: Norge var knepen favoritt før kampen i Vänersborg, siden årets utgave av Kasakhstan-laget er betydelig svakere enn de siste årene. Men det skulle likevel holde til å slå ut nordmennene.

LANDSLAGSSJEF: Thomas Moen tok over som landslagstrener i bandy denne sesongen.

LANDSLAGSSJEF: Thomas Moen tok over som landslagstrener i bandy denne sesongen. Foto:

– Ikke nok kvalitet

Dermed nådde ikke den nye landslagssjefen, Thomas Moen fra Solberg, målet om å nå en semifinale – noe Norge kun har klart én gang på 2000-tallet. Ni lokale spillere er i den norske VM-troppen.

– Klart vi er kjempeskuffet. Vi har et jevnt bedre lag enn Kasakhstan, men de hadde noen toppspillere som gjorde det veldig vanskelig for oss på kontringer imot. Da ble vi hardt straffet. Totalt sett hadde vi ikke nok kvalitet i vårt spill til å vinne kampen, sier Moen til Drammens Tidende.

Norge hadde mest trykk og vant både skudd- og cornerstatistikken klart – med 6–1 og 10–4. Kasakhstan fikk imidlertid tre straffer og scoret på to av dem. Med etterhvert hele 90 utvisningsminutter ble det heller ikke lett for nordmennene. Kasakhstan pådro seg 70 minutter i utvisninger.

Tok ledelsen

Det var riktig nok Norge som tok ledelsen etter 26 minutter. Veteranen Petter Løyning serverte Felix Callander, som gjorde 1–0.

Kort tid før pause kvitterte Kasakhstan. Og da Norge laget straffe i det 63. minuttet snudde Rauan Issalijev til 2–1.

Kasakhstanerne misbrukte et straffeslag ti minutter før slutt, men det hjalp lite for Norge. Jevgenij Sjadrin scoret sitt andre for dagen til 3–1 kort etter. Og på tampen fikk Kasakhstan nok en straffe, som Høvik-spilleren Iskander Nugmanov omsatte til 4-1-seier.

Norge møter USA i kamp om 5.-plassen i VM. Motstander blir høyst sannsynlig USA, som Norge slo 6–3 i gruppespillet. Finland slo USA 10-1 i den adre omspill-kampen senere torsdag.

I fjor gikk Norge på et meget surt tap for USA i kampen om 5.-plassen. Det ble 6. plass, som er Norges svakeste VM-plassering noensinne. Så spørs det om Norge kan ta tilbake 5.-plassen – en plassering det norske mannskapet fikk 15 ganger på rad etter 4.-plassen i 1999.

PS! Solbergs Christopher Nålby har erstattet Magnus Høgevold (Stabæk) i den norske troppen.

Bandy-VM

VM bandy menn i Vänersborg, Sverige torsdag, utslagskamp om semifinaleplass:

Kasakhstan – Norge 4-1 (1-1)

522 tilskuere

Mål Norge: Felix Callander

Kasakhstan: Rauan Issalijev 2, Iskander Nugmanov, Jevgenij Sjadrin.

Utvisninger: Kasakhstan 70 min., Norge 90 min.

Kasakhstan møter Sverige i semifinale fredag.

Artikkeltags