(Drammens Tidende)

SVEITS: Braathen avsluttet mesterskapet i Davos (Sveits) med 6. plass i slalåm og 11. plass i storslalåm. Det betydde også at han ble verdensmester i U18-klassen ved begge tilfeller – den beste født i 2000 eller tidligere (de eldste i junior-VM er født i 1997).

- I mesterskap er dette det beste jeg noen gang har gjort. En fin erfaring, sier Braathen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Marte Monsen verdensmester i U18- VM

– Traff bra

Det var onsdag at Lucas Braathen fra Hokksund, som representer Bærum Skiklubb, imponerte ved å bli totalt nummer seks i slalåm. Fra startnummer 33 opplevde Braathen at mange kjørte ut i den tøffe løypa. 17-åringen kom seg ned til 11. plass, og fikk et langt gunstigere startnummer i andre omgang.

– Jeg traff bra i andre omgang, og hadde vel full klaff. Oppgavene ble utført etter boka, kommenterer Braathen, som hadde femte beste tid i siste omgang.

Noel Clememt, Frankrike, vant overlegent, og var 2,77 sekunder foran sølvvinner Alex Vinatzer, Italia. Joachim Jagge Lindstøl (født 1997) ble beste nordmann på 3. plass.

LES OGSÅ: Høye hopp for alle pengene

Fikk lagsølv

Tirsdag fikk Braathen altså 11. plass totalt og bestetid i U18 i storslalåm.

Braathen innledet junior-VM med å kjøre ut i både super-G og superkombinasjon, men fikk så en flott stigning på slutten.

Sist helg var eikværingen med på å ta norsk lagsølv sammen med Joachim Jagge Lindstøl, Kajsa Vickhoff Lie og Kaja Norbye. Det ble tap for vertsnasjonen Sveits i finalen.

Ny sterk prestasjon av Monsen

Marte Monsen, Aron Skiklubb, avsluttet junior-VM sterkt med 9. plass i torsdagens utfor, som dessuten var nest best i U18-klassen. Monsen fulgte dermed opp 5.-plassen i storslalåm tidligere i mesterskapet. Da ble drammenseren verdensmester i U18-klassen.

Det ble for øvrig norsk VM-gull i utfor ved Kajsa Vickhoff Lie.

LES OGSÅ: Drammenser beste norske alpinist i Chamonix