Gå til sidens hovedinnhold

Spinnvill avslutning: – Fortjente ikke tre poeng

Nikolas Walstad trodde han hadde avgjort borteoppgjøret mot Brann med sin scoring på overtid. Så dukket Daouda Bamba opp i det 96. minuttet og utlignet til 1–1.

(Drammens Tidende)

Det ene poenget ble sikret langt inne i overtiden. Nikolas Walstad fikk kjempetreff og sendte gjestene i ledelsen etter 91 minutter og 25 sekunder, før Daouda Bamba utlignet med det som var et av kampens siste spark på ballen.

Poengdelingen var Branns andre på rad, og nå har ikke Brann vunnet i Eliteserien på sju forsøk. Vi må nemlig helt tilbake til 30. mai for å finne sist gang Brann vant en eliteseriekamp. Da knuste de Strømsgodset 3–0 på Brann Stadion.

– Fortjener ikke tre poeng

– Vi fortjener ikke tre poeng i denne kampen, men det er bittert slik det ble. Vanskelig å si hvorfor vi ikke tar tre poeng, men vi er ikke bra på bortebane, og det var gress og bortebane, sier Walstad etter kampen.

– Totalt sett har vi flaks, men det ble bittert, sier MIF-trener, Vegard Hansen.

Se høydepunktene her:

Det så ut som om Nikolas Walstad og MIF skulle ta med seg alle tre poengene da han fikk drømmetreff fra utenfor 16-meteren på overtid. Se høydepunktene her!

Søndag møtte bergenserne laget fra nabobyen til Strømsgodset i Mjøndalen. Det så ut til å ende 0-0, men etter 91 minutter og 25 sekunder scoret Mjøndalen på sin første mulighet. Så utlignet Daouda Bamba på overtid, og sørget for at det ble 1–1.

MIF-spøkelset fortsetter

Mjøndalen-spøkelset fortsetter for Brann. Sist sesong vant de brunkledde 1–0 på Brann Stadion og 2–0 hjemme, mens det i 2019 ble 2–1 til Mjøndalen og 0–0.

Poengdelingen gjør at Brann nå er nest sist i Eliteserien. Fasit etter 14 kamper er en seier, fire uavgjorte og ti tap. Kun Stabæk, som møter Strømsgodset senere søndag, er bak Brann.

Kampens første mulighet kom etter åtte minutter. Daouda Bamba flikket med seg ballen og kom helt alene med Sosha Makani, men avslutningen fra Brann-angriperen gikk rett på en utrusende Makani.

Utenom muligheten til ivorianeren var den første omgangen en søvndyssende affære i Bergen.

Også de siste 45 minuttene var uten de største mulighetene. Filip Delaveris fikk en god mulighet da han fikk ballen på bakre stolpe etter pasning fra Kasper Skaanes, men fikk et dårlig førstetouch og skjøt i nettveggen.

Så scoret Walstad og Bamba på overtid. Dermed endte det 1–1. Brann møter Bjarg i cupen lørdag, mens Mjøndalen skal til Åssiden søndag.

Kommentarer til denne saken